TİM ve SPK'dan işbirliği

Yapılan anlaşmayla TİM'e bağlı firmalar büyüme ve yeni finansman ihtiyaçlarını Serbest Piyasa Kurumları'ndan karşılayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) öncülüğünde, sermaye piyasası kurumlarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında işbirliği protokolü imzalanması kararı alındı.

SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki ihracatçı firmaların, büyüme ve yeni yatırım kararları alırken finansman ihtiyaçlarında sermaye piyasalarının sunduğu imkanları değerlendirebilmeleri amacıyla, SPK öncülüğünde tüm sermaye piyasası kurumlarının TİM ile işbirliği protokolü imzalaması kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, SPK, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB), İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) ve TİM'in taraf olduğu protokol ile ihracatçı firmaların halka arza uygun bir kurumsal yapıya kavuşmaları, halka arz öncesinden başlayarak kurumsal yönetim ilkelerini benimsemelerinin hedeflendiği vurgulandı.

Dış Ticaret Kompleksinde yarın yapılacak imza törenine, SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, TSPAKB Başkanı Attila Köksal, Takasbank Genel Müdürü Emin Server Çatana ve MKK Genel Müdürü Yakup Ergincan'ın katılacağı kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir