TIRSAN Lojistik 'TLS' oldu, Çin'de yatırıma başladı

TIRSAN Lojistik markasını TLS olarak değiştirerek yatırım atağına kalktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TIRSAN Lojistik, küresel oyuncu olmak için kolları sıvadı. TIRSAN Lojistik markasını TLS olarak değiştirdiklerini açıklayan TLS Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, dünya ticaretinin önemli merkezlerinden Hong Kong, New York, Los Angeles, Şangay, Abu Dhabi ve Schenzen'de aynı anda yatırımlara başladıklarını söyledi.

Hacıalioğlu, "TIRSAN Lojistik ismini kuruluşumuzun 10'ncu yılında yenileyerek Çin'den ABD'ye kadar herkesin daha kolay algılayabileceğini düşündüğümüz TLS markasıyla değiştirmeye karar verdik" dedi.

Üç ayda bir yeni bir yatırım

Dünya ticaretinden büyük bir pay alan Hong Kong, Şangay, Abu Dhabi, Schenzen, Los Angeles ve New York'ta yatırımlara başladıklarını ifade eden Hacıalioğlu, "Temel hedefimiz tedarik zincirinin bütün halkalarında müşterilerimize en verimli, en rekabetçi çözümleri üretmek. Bunu sağlayabilmek için 5 dünya ticaret kentinde yatırım kararı aldık.

Yıl sonuna kadar her üç ayda bir yatırımlarımızı faaliyete geçireceğiz. İlk yatırımımızı dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'in Schenzen kentinde Nisan 2011'de açıyoruz" diye konuştu.

LA ve New York'ta ofis açıyor

ABD'de iki şube birden açarak bölgede güçlü bir oyuncu olmayı planladıklarını kaydeden Hacıalioğlu, "New York ve Los Angeles'da iki ofis açıyoruz.

Los Angeles şubemizi Mayıs ayında faaliyete geçiriyoruz. Hemen ardından yıl sonuna kadar New York şubemizi de açacağız. ABD, dünyanın en büyük ekonomisi. Yatırımlarımızla ABD lojistik pazarından pay almak en büyük hedefimiz" dedi.

Amerika'dan Cidde'ye uçak parçası taşıyacak

TLS'nin Türkiye merkezli operasyonları yönetmek yerine üretim ve lojistiğin öne çıktığı dünya kentleri arasında taşıma yapacaklarını söyleyen Hacıalioğlu, şöyle devam etti: "TLS olarak deniz, hava, kara ve tren gibi tedarik zincirinin taşıma modlarının tamamında yer alacağız. Amerika'dan Cidde'ye uçak parçası taşıyacağız. Hong Kong'dan İngiltere'ye veya Amerika'ya depolama ve dağıtım da dahil olmak üzere entegre lojistik hizmetleri sunacağız. Denizyolu ile Güney Amerika, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Uzakdoğu ve ABD'ye proje taşımacılığı gerçekleştireceğiz. 2011'de denizde 10 bin TEU, havada ise 4 binton yük taşıma hacmine ulaşacağız."

'Enerji lojistiğine stratejik bakıyoruz'

Halihazırda Türkiye'nin en büyük ulusal enerji şirketlerinden birinin LNG dağıtım operasyonlarını yürüttüklerini söyleyen Hacıalioğlu, "2011'in ilk çeyreğini yaşadığımız şu günlerde dünyanın en büyük akaryakıt dağıtım şirketlerinden biriyle 4 yıllık anlaşma sağladık. Bu dünya devi şirketin istasyon ve müşterilerine LPG dağıtımını önümüzdeki 4 yıl boyunca biz üstleniyor olacağız. 2010'da 2,5 milyon Euro'luk ADR'li araç yatırımımıza ilaveten 2011'de 2 milyon Euro'luk 20 ADR'li araç daha ilave ediyoruz. Enerji lojistiği en önem verdiğimiz alanlardan biri. 2014 yılına kadar 100 araçlık filoyu yönetmeyi ve enerji lojistiğinde Türkiye'nin bir numaralı şirketi olmayı planlıyoruz" dedi.

2011'de 250 bin araç yükleyecek

TLS'nin yurt içi operasyonlarında 2010 yılında 200 bin araç yüklediğini belirten Hacıalioğlu, 2011'de bu rakamın 250 binin üzerinde gerçekleşeceğini ifade etti. 500 araçlık bir filoyu yönettiklerini kaydeden Hacıalioğlu, "Bu yıl filomuza 100 yeni araç ekliyoruz. Depolama alanlarımızı ise 75 bin metrekareden 110 bin metrekareye çıkarıyoruz. Türkiye'de 11 bölge müdürlüğü ve 37 noktada operasyon merkezimiz bulunuyor. 800 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu yıl araç ve depo için toplam 13 milyon dolar yatırım gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir