TKB, KOBİ’ler için 50 milyon euro daha kaynak sağladı

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile AKKB APEKS-KOBİ kredi anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kalkınma Bankası ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasında, 50 milyon euro tutarında KOBİ Kredi Anlaşması imzalandı.

Kalkınma Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bankanın apeks uygulamalarına sürdürülebilir kaynak sağlamak amacı ile Hazine Müsteşarlığı ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası nezdinde yapılan girişimlerin sonucu olarak, "Türkiye'de istihdam yaratılması ve KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılması" amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile bugün 50 milyon euro tutarında AKKB APEKS-KOBİ kredi anlaşması imzalandı.

Açıklamaya göre, 2004 yılından bugüne kadar Kalkınma Bankası, muhtelif sözleşmelerle Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası finansman kuruluşlarından 470 milyon euro ve 350 milyon dolar kaynak sağlandı.

Yeni sözleşme ile sağlanan toplam kaynak tutarı euro bazında 520 milyon euroya ulaşacak. Uzun vadeli olan kredi, Banka tarafından değişken faizli olarak kullanılacak.

2007 yılında küçük ölçekli işletmelere ulaşmak amacıyla ticari bankaların aracılık hizmeti kullanılarak toptan bankacılık uygulamaları geliştiren bankanın Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan sağlamış olduğu kaynağı da KOBİ'lerin finansmana erişimlerini kolaylaştırarak kalkınmalarını sağlamak amacıyla yine ticari bankaların aracılığından yararlanarak kullandıracak.

Açıklamada, Türkiye'nin kalkınmasına yönelik olarak Bankanın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı kredi anlaşmalarıyla yatırımcının yanında olmaya devam edeceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir