TMSF, Türkçe TV'yi satışa çıkardı

Türkçe TV, Renk Televizyon Prodüksiyon A.Ş.'nin borçlarına karşılık olarak, 500 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Renk Televizyon Prodüksiyon A.Ş.'nin borçlarına karşılık olarak, Türkçe TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 500 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF Merkez Binası'nda gerçekleştirilen ihalede, tek teklif Avrupa Müzik Yapım Prodüksiyon A.Ş. tarafından verildi. Kapalı zarfta 100 bin dolar teklif sunan Avrupa Müzik, ihale sırasında teklifini 350 bin dolara yükseltti.

Teklif, Fon Kurulu'nun onayına sunulacak ve Kurul'un, ihaleye pazarlık usulüyle devam edilmesi kararı alması durumunda pazarlık ihalesi 2 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

Fon Kurulu'nun 6 Kasım 2008 tarih ve 2008/353 sayılı kararı ile oluşturulan Türkçe TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçluya ait olup haczedilen ve Türkçe TV'nin faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, 3984 sayılı kanunun geçici 6. maddesi hükmü kapsamında frekans tahsis ihalesine kadar müktesep hak teşkil etmemek üzere kullandırılan uydu televizyon yayın lisansı, kablolu televizyon yayın lisansı, marka, marka başvurusu, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir