TOBB ETÜ'deki mezatta 500 kitap satıldı

Açık artırmada "Fetava-yı Ali Efendi" adlı eser 1250 TL'den alıcı buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) ve Gezgin Kitabevi işbirliğinde gerçekleştirilen kitap mezadında, 500 kitap açık artırmaya çıkarıldı.

Kamilzade Esseyyid Mehmed Şakir'in 1820 yılına ait el yazması "Fetava-yı Ali Efendi" adlı eser 1250 TL'den alıcı buldu.

TOBB ETÜ'de gerçekleştirilen mezatta satışa sunulan kitaplar, 5 ile 1250 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.

Yoğun ilginin olduğu mezatta, Türk edebiyatı, siyasi tarih ve tıp konularına kadar Türkçe ve Osmanlıca bir çok eser yer aldı.

Mezadı düzenleyen Gezgin Kitabevi sahibi Ahmet Özcan, 3,5 yılda 40 mezat gerçekleştirdiklerini anlattı. TOBB ETÜ öğretim üyelerinin talebi üzerine mezadı ilk kez bir üniversitede hayata geçirdiklerini ifade eden Özcan, bu mezattaki katılımın diğerlerinden çok olduğunu söyledi.

Satış yapmayı değil, kitapseverleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Özcan, "3,5 yılda 40 tane, her ay düzenli mezat yapabilmek Türkiye'de bir ilk herhalde. Sahaf denilince akla İstanbul gelir, ama bu Ankara sahaflarının başardığı bir şeydir" diye konuştu.

100 yıllık ebru

Mezadı gerçekleştiren Ethem Coşkun, "Kitap alışverişinin bir tür kültür alışverişi olduğunu", paranın bu konunun dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Mezatta satışa sunulan 100 yıllık orijinal boy ebru hakkında bilgi veren Coşkun, ebruların genellikle kesilerek kitaplarda kullanıldığını, ancak bu parçanın orijinal boyutunda bugüne taşındığını anlattı. Eser, 300 TL'ye satıldı.

Mehmed Şakir'in el yazması, tezhipli ve 1820 tarihli eseri "Fetava-yı Ali Efendi" 1250 TL'den alıcı buldu.

Dönemin ünlü mizah dergisi Aydede'nin 22 Aralık 1948 tarihli birinci cildi de 350 TL'den satıldı.

Öte yandan Türk futbolunun 1920-1937 arasındaki dönemine ışık tutan yaklaşık 500 belge ve fotoğraftan oluşan Orhan Şeref Apak arşivi 2 bin TL'den satışa sunuldu ancak alıcı çıkmadı.