TOBB'dan Pakistan'a 7 milyon lira yardım

Hisarcıklıoğlu, sel felaketi için 17 günde, bin 600 kişi ve kurumdan toplanan 7 milyon lira nakit yardımın bugün Pakistan'a gönderileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, sel felaketinin ardından yaraları sarılmaya çalışılan Pakistan için TOBB olarak yardım kampanyası başlattıklarını, 17 günde, bin 600 kişi ve kurumdan toplanan 7 milyon lira nakit yardımın bugün Pakistan'a gönderileceğini açıkladı.

Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, Pakistan’da meydana gelen büyük sel felaketi karşısında TOBB olarak 19 Ağustos tarihinde yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. 81 il’de Oda ve Borsaların yanı sıra, Türk iş aleminin de kampanyaya destek verdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük camianın her olayda olduğu gibi, böyle önemli bir amaç doğrultusunda kenetlenerek biraraya gelmesinden, her zamanki gibi birlik ve beraberliklerini göstermelerinden, ayrı bir gurur ve mutluluk duydum" dedi. Hisarcıklıoğlu açıklamasında 1.5 milyon lira yatırarak ilk adımı TOBB'un attığını ifade ederek şunları söyledi:

"17 günde, 1,600 kişi ve kurumdan 7 milyon lira nakit yardım topladık. Şimdi bu yardımı Ramazan bayramı öncesi, mübarek Kadir gecesinde dost ve kardeşimiz Pakistan halkına gönderiyoruz. Topladığımız bu yardımlar, devletimizin resmi kanalları üzerinden Pakistan’a ulaştırılacaktır. Ayrıca evsiz kalan Pakistanlılar için 233 tane Mevlana evi temin etmek üzere TOBB olarak Kızılay’a 105 bin lira bağışta bulunduk. Pakistan’daki durumun giderek daha acil hale gelmesini göz önüne alarak, 4 Eylül itibariyle toplanan tutarı bir an önce göndermeyi TOBB Yönetim Kurulu olarak karar aldık. Öte yandan yardım kampanyamız devam ediyor. Yardım toplamaya devam edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir