TOBB'un 65. Genel Kurulu yarın yapılacak

Genel Kurul'da Hesapları İnceleme Komisyonu'nun 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabı onaya sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 65. Olağan Seçimsiz Genel Kurul'u yarın TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) yapılacak.

Ön hazırlıkları başlayan Genel Kurulda, bugün akşam Genel Kurul Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, delegeler ve misafirler için Ankara Sheraton Oteli'nde bir resepsiyon verilecek.

TOBB'un 65. Olağan Genel Kurul'u yarın saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çalışmalarına başlayacak.

Odalar Birliği'nin çalışmalarını kapsayan multivizyonun ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yapacak. Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından misafirler delegelere hitap edecek.

Genel Kurul'da daha sonra Mevzuat, Ekonomik Raporları İnceleme, Dilekleri İnceleme, Avrupa Birliği Uyum, Dış İlişkiler, Vergi, Ekonomi Politikası, Basın Yayın Komisyonları sunuşlarını yapacak.

Genel Kurul'da Hesapları İnceleme Komisyonu'nun 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabı onaya sunulacak. 1 Ocak 2011-31 Aralık 2011 dönemi bütçe teklifinin onaylanmasının ardından faaliyet raporu müzakere edilerek oylanacak. Faaliyet raporunun müzakeresi ve onaylanmasını takiben dilekler bölümüyle Genel kurul çalışmalarını tamamlayacak.

Genel Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ekonomiyle ilgili bakanların ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Bu arada yarın yapılacak TOBB'un 65. Olağan Genel Kurulu seçimsiz geçecek. Seçimler ise üç yıl sonra yani 2013'ün Mayıs ayındaki 68. Genel Kurul'da yapılacak.

TOBB'un kuruluş Yasasına göre 68. Genel Kurul'da Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu görevini tamamlayarak başkanlığa veda edecek. Ancak yasa gereği iki dönem geçtikten sonra Hisarcıklıoğlu eğer isterse yeniden başkanlığa aday olabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir