Toplum için sosyal sorumluluğu ne kadar başarıyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğinde kurulan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi'nin her yıl düzenlediği 'Sivil Toplum Kuruluşları Günleri'nin beşincisi bu yıl 16 Mayıs 2013 tarihinde 'STK'lar ve Markalaşma' teması ile Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.
Markalaşan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında etkin olması- fon veren kuruluşlar nazarında olumlu değerlendirilmeleri STK'nın sürdürülebilirliğini sağlayacağı düşüncesi ile yapılacak 5. STK Günleri'nin bu yılki teması 'STK'lar ve Markalaşma' olarak belirlendi. 5. STK Günleri, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve TÜSEV Genel Sekreteri Başak Ersen tarafından yapılacak açılış konuşmaları ile başlayacak.
Etkinliğin panel bölümünde Harvard Üniversitesi Kennedy School yöneticisi NathalieLaidler–Kylander, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Yörük Kurtaran, Türkiye Vodafone Kurumu Genel Direktörü Hasan Süel, Türkiye Beyaz Ay Derneği Eski Parlamento Üyesi Lokman Ayva ve Salim Kadıbeşegil sosyal sorumluluk projelerinin kamuoyu üzerindeki etkileri ve planlanma süreçlerini paylaşacaklar.
STK'ların olumlu yönde toplumsal dönüşümü yapabilmesi için öncelikle topluma ulaşması gerekmesinin vurgulanacağı panelde, STK'ların sürdürülebilirliği, faaliyet gösterdikleri alanda (konu ve coğrafi alan) yaptıkları çalışmalar ile toplumsal dönüşümü olumlu yönde değiştirmeyi başarma oranları da konuşulacak.
Türkiye'de farklılık yaratan sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek ve başarılı sosyal girişimlerin rol model olmasını sağlamak amacı ile üç sivil toplum kuruluşuna da Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 'Sorumluluk' ödülü verilecek.

PROGRAM:
09:30 – 10:00 Kayıt
10:00 – 11:00 Açılış Konuşmaları
Serdar Dinler-Genel Başkan, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Prof. Dr. Mustafa Aydın-Rektör, Kadir Has Üniversitesi
Başak Ersen-TÜSEV, Genel Sekreteri
11:00 – 13:30 5. STK Günleri Ziyareti
13:30 – 15:00 Panel (Panel Dili İngilizce Olacaktır)
Moderatör
Nathalie Laidler–Kylander-Harvard Üniversitesi, Kennedy Okulu
Konuşmacılar
Yörük Kurtaran-Toplum Gönüllüleri Vakfı
Hasan Süel-Türkiye Vodafone Vakfı
Lokman Ayva-Türkiye Beyaz Ay Derneği
Ve Salim Kadıbeşegil
15:00 – 15:30 STK "Sorumluluk" Ödül Töreni