Toshiba led aydınlatma ürünleri, Türkiye'de

Uzak Doğu ve Japonya'da satışı olan Led aydınlatma ürünleri artık TNB ile Fransa, İngiltere ve Almanya ile aynı anda Türkiye'de de satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Japonya'nın en büyük aydınlatma araçları üreticisi Toshiba Aydınlatma Teknolojileri Bölümü, TNB A.Ş. ile anlaştı.

Toshiba Aydınlatma Teknolojileri Bölümü, 120 yıllık deneyimini TNB A.Ş. ile Türkiye' ye taşıdı. Daha önce sadece Uzak Doğu ve Japonya'da satışı olan Led aydınlatma ürünleri artık TNB A.Ş. ile Avrupa'da Fransa, İngiltere ve Almanya ile aynı anda Türkiye'de de satılacak.

Toshiba Aydınlatma Sistemleri CEO'su Takayuki Tsuruta  ve  Pazarlama Müdürü Thomas Heider katılımında Grand Hyatt Otel bahçesinde toplantı gerçekleşti. Toplantıda, çevreye karşı sorumluluklarının farkında olan ve bütçeye dost yeni LED aydınlatma ürünleri tanıtıldı.

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri  A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Toshiba LED aydınlatma ürünleri ile Türkiye'yi tanıştırdıklarına memnun olduğunu, bu inanılmaz çevre ve bütçe dostu ürünlerin kısa zamanda pazarda geniş yer bulacaklarını inandıklarını belirterek LED aydınlatma ürünlerinin normal ürünleri tahtından edeceğini, yepyeni bir pazarın başlangıcını oluşturduklarını belirtti.

Basın toplatısında yer alan Toshiba Aydınlatma Sistemleri Genel Müdürü Takayuki Tsuruta "Japonya'da  öncü konumundaki 120 yıllık deneyimimizle, ışığı sadece ışık kaynağı olarak değil, aynı zamanda bir hayat felsefesi olarak görüyoruz. TNB A.Ş. ile Türkiye pazarında olmaktan memnunuz" dedi.

Tsuruta, Türkiye'nin yüzde 65 genç nüfusu ile çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, "Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına açılmak bizim için mutluluk verici. LED aydınlatma ürünlerinin ekonomi, verimlilik ve ekolojik dengeye saygı açısından birçok artısı var. Yakın zamanda herkesin bu konuda bilinçleneceğini ve klasik lamba kullanıcısının kalmayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Tsuruta, duyarlı Türk tüketicisinin yüzde 100 geri dönüşümlü ve ekonomik ürünlere kısa zamanda sahip çıkacağını ve bu pazarı hızlı bir şekilde büyüteceğine inandıklarını söyledi.

LED ampuller az elektrik ile çok parlak ışık üretiyor

LED ampuller az elektrik ile çok daha parlak ışık üretebiliyor, klasik ampullere göre yüzde 80, tasarruflu ampullere göre yüzde 50 daha az enerji tüketiyor. Led aydınlatma ürünleri için yapılan test sonucu ortalama 600 TL elektrik faturası gelen bir işletmenin faturalarının 120 TL civarına düştüğü görülmüştür.

Toshiba LED ampullerinin 40 bin saate varan kullanım ömürleri vardır. Toshiba LED ampullerinin evlerde ve ofislerde kullanılabilecek duy tipi lambaların yanısıra, ışıkların uzun süre açık kaldığı mağaza, otel, restaurant gibi ortamlarda enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan, armatür tipi entegre tavan aydınlatma sistemleri bulunuyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir