”Tosun polemiği bitmedi, devamı gelecek”

CHP İstanbul adayı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği "Ekrem Tosun kimdir?" sorusuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği "Ekrem Tosun kimdir?" sorusuyla ilgili olarak Tosun polemiği bitmediğini Daha bunun devamı geleceğini belirterek  "Söylüyorum ki birileri gece rahat uyumasın. Kör kuruşa tenezzül eden adamlardan hesap soracağız. Bu bir defa kesin..." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Seçim Merkezinde kendisine destek için Ankara'dan gelen 40 CHP'li milletvekiliyle bir araya geldi.

"Biz CHP parti grubu olarak, İstanbul'daki bu önemli yarışın, bu büyük maçın Türkiye'nin yazgısıyla doğrudan ilgili olduğunu biliyoruz" diyen Anadol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bugün geldiği nokta, demir yolcuların deyimiyle bir makas değişimidir. AKP hükümeti, işbaşına geldiğinden bu yana dünya kamuoyuna, özellikle batı kamuoyuna, dünya basınına, Türkiye'nin önemli çevrelerine Avrupa Birliğinden yana reformcu bir parti olarak kendini tanıtmayı başardı. Ama biz 2002'den bu yana yakından izliyoruz ve biliyoruz ki bütün bunlar bir büyük yutturmacadır. Brüksel'i hedef gösterenlerin asıl hedefi, Cidde'dir, Tahran'dır ve Türkiye'yi götürecekleri yer tam Orta Çağ karanlığıdır. Son olaylarda ortaya çıktığı gibi, Hamas'ın sahibi ve Filistin'deki iç tartışmada taraf olmayı bile gözüne kestirebilen cehaletten gelen cesaretin sahibi bir iktidarla karşı karşıyayız."

"İstanbul'da, dürüst yönetimi egemen kılalım"

Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul'un aslında bir anlamda Türkiye olduğunu ve Türkiye'nin her yerinden kopup gelmiş insanların burada buluştuğunu belirtti.

İstanbul'da sevgiyi, dostluğu egemen kılmak istediklerini, vatandaşların sorunlarına sağlıklı kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, İstanbul'un rantının peşinde olmadıklarını, başkan seçildiği takdirde merkezi hükümete gidip para istemeyeceğini, kaynak yaratacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Artık biz İstanbul'da 21. yüzyılın girişimci belediyeciliğini yaratacağız. Kendi kaynaklarımızı üreteceğiz. İstanbul'da, ezberleri bozalım. Dürüst yönetimi egemen kılalım. Türkiye bir yolsuzluklar cenneti haline gelmemeli. Türkiye, dünyada saydamlığı, erdemi ve hoşgörüyü egemen kılan bir ülke olmalı. Dünyadaki imajı bu olmalı. Biz bu imajı İstanbul'dan başlatacağız" diye konuştu.

Tosun polemiği bitmedi

Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği "Ekrem Tosun kimdir?" sorusuna Tosun'dan bir açıklama geldiğini hatırlatarak, "Tosun, Başbakan'ın oğluyla ortaklığını doğruladı. Ama bunun hukuk dışı bir yolu olmadığını söyledi" sözlerine karşılık, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem Tosun'un ne söyleyip, ne söylemediğinin kendisini ilgilendirmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Beni ilgilendiren temel konu şuydu, Başbakan'ın ailesinin, yine kendisine çok yakın bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktı. Bu ortaklığı Bilal Necmettin Erdoğan adı görünmesin diye vekaletle birisi imzalıyor. Başbakan'ın oğlu, adını niçin gizleme ihtiyacı içinde olur? Sayın Başbakan herhalde bir gerçeği daha öğrendi. Oğlunun hangi şirkete ortak olduğunu benden öğrenmiş oluyor böylece. Başbakan, 'Tanımıyorum' dedi. Ben de kendisine tanıttım. Eğer Başbakan, ek bilgi de isterse yine kendisine ek bilgi de vermeye hazırım."

Kılıçdaroğlu, "Yani bu polemik artık bitti mi?" sorusuna karşılık, "Tosun polemiği bitmedi. Daha bunun devamı gelecek. Söylüyorum ki birileri gece rahat uyumasın. Kör kuruşa tenezzül eden adamlardan hesap soracağız. Bu bir defa kesin..." dedi.

"İstanbullularla kucaklaşacağım"

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "bugün kazak giydiğini hatırlatması" üzerine, "Kazağımı giydim. Bugün sahaya iniyorum. Çizmelerimi yine giydim. Oraya gittiğimde, parkamı da giyeceğim. İstanbullularla kucaklaşacağım" diye konuştu.

"Dokunulmazlığınızın kaldırılması için Meclis'e dilekçe vermiştiniz, ancak hakkınızda Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu" diyen bir basın mensubuna Kılıçdaroğlu, "Ne için?" diye sordu. Gazetecinin, "Hükümete karşı, sivil darbe girişimi olarak..." yanıtını vermesi, partililer arasında gülüşmelere neden olurken Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na "Her yönünü bilirdik, bu darbeci yönünü de öğrenmiş olduk" şeklinde espri yaptı.

Kılıçdaroğlu da "Bu ihbarı yapan kişi dolandırıcılıktan Üsküdar Cezaevi'nde bir yıl yatan kişi. Ben darbeyi 29 Martta halkın desteğiyle yapacağım. AKP'yi sandığa gömeceğiz" dedi.