Toyota, Amerika’da üretime ara veriyor

Şirket parça sıkıntısı nedeniyle Kuzey Amerika’daki fabrikasında geçici olarak üretimi durduracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOUISVILLE - Japon otomotiv şirketi Toyota, Kuzey Amerika'daki fabrikalarında üretimi bu ay sonunda muhtemelen geçici olarak durduracak.

Toyota'nın ABD'deki sözcüsü Mike Goss, şirketin, parça sıkıntısı nedeniyle Kuzey Amerika'daki fabrikalarında üretime geçici olarak ara vermeye zorlanacak olmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Goss, bu ay sonunda muhtemelen üretime geçici olarak ara verileceğini, bu durumun 25 bin işçiyi etkileyeceğini, ancak işten çıkarma beklenmediğini söyledi.

Üretime ne kadar zaman ara verileceği ya da Toyota'nın 13 fabrikasının tamamının etkilenip etkilenmeyeceğinin bilinmediğini, herşeyin Japonya'da parça üretiminin ne zaman başlayabileceğine bağlı olduğunu ifade eden Goss, şimdiye kadar Kuzey Amerika'daki fabrikaların kendi stoklarındaki ya da deprem ve tsunamiden önce Japonya'dan getirilen parçaları kullandığını belirtti.

Bu arada Honda da yedek parça sıkıntısı nedeniyle Filipinler'deki fabrikasında üretimini yarı yarıya azaltacağını açıkladı. Filipinler'in başkenti Manila'nın güneyindeki Honda fabrikasında yılda 15 bin araç üretiliyor. 1992 yılında açılan fabrikada 700 kişi çalışıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir