TPAO'dan 'Güneydoğu'da arama yatırımı yapın' çağrısı

Bölgede son 3 yılda önemli keşifler yaptıklarını belirten Uysal, hala aranmamış sahalar bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, petrol ve doğal gaz konusunda Güneydoğu Anadolu'da hala aranmamış birçok saha bulunduğunu belirterek, "Türk yatırımcılarını Güneydoğu Anadolu'da arama yatırımlarına davet ediyorum" dedi.

Gas&Power ile Enerji Petrol Gaz dergileri tarafından Ankara Sheraton Otelinde düzenlenen, 2010 Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşan TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, petrol arama ve üretim sektöründe milyar dolarları bulan yatırımlar yapıldığını, fakat bu sektöre verilen devlet desteklerinin petrol şirketleri için cazip olmadığını kaydetti.

TPAO'nun Türkiye'de en büyük yatırımcı kuruluş olduğunu ifade eden Uysal, kurumun bilançosunu Meclis'te bekleyen Türk Petrol Kanununa göre değerlendirdikleri zaman, bu kanun yürürlükte olsaydı kendilerine kanunla tanınan avantajın ancak 30 milyon dolar olacağını söyledi. Uysal, milyar dolarlık yatırımların yapıldığı sektörde bu miktarın hiç de cazip olmadığının altını çizdi ve yeni kanunda teşvik edici unsurların çok daha fazla olmasını arzu ettiklerini bildirdi.

TPAO'nun yaptığı arama faaliyetleri konusunda bilgi veren Uysal, özellikle Güneydoğu'da son 3 yılda çok önemli keşifler yaptıklarını söyledi. Söz konusu bölgede hala aranmamış sahalar bulunduğunu dile getiren Mehmet Uysal, "Türk yatırımcılarını Güneydoğu Anadolu'da arama yatırımlarına davet ediyorum. Arama yatırımları her ne kadar riski çok yüksek yatırımlar olsa da öz kaynaklarla bu işler yürütüldüğü taktirde, başarı halinde çok yüksek karları da beraberinde getiriyor. Bu bakımdan Türk yatırımcıları arama faaliyetleri içinde görmekten ve TPAO olarak onlara yardım etmekten büyük mutluluk duyarız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir