Trabzon Valisi vatandaşlardan destek istedi

Trabzon Valisi Öz, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının ardından ele geçirilen tüfekte saldırganın parmak izine ulaşılmaya çalışıldığını belirterek, bilgisi olan vatandaşlardan da destek istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vali Abdil Celil Öz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde ele geçirilen av tüfeğinde her türlü incelemenin yapıldığını anlatarak, zanlının parmak izine ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

Ayrıca bölgedeki fabrikalarla görüşmeler yapıldığını ifade eden Öz, "Bugün yine fabrikalarda görüşmeler devam edecek. Ele geçirilen deliller bu fabrikalarda tekrar görüşülerek değerlendirilecek. Çok geniş bir çalışma yapılıyor. Olay öncesi ve sonrası bölgedeki haberleşmeyle ilgili olarak ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede olayı aydınlatmaya çalışacağız" dedi.

Vatandaşlardan destek isteyen Vali Öz, şöyle konuştu:

"Bu konuda vatandaşlarımızdan da özellikle bu olayı duyan, işiten, gören vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Duyumu, bilgisi, şüphesi olan vatandaşlarımızın da yardım etmesi önemli. Bu şehrin bu yükten kurtulması lazım. Bazı vatandaşlarımız, bize bugüne kadar yardımcı oldular, bilgilerini, duyumlarını paylaştılar. Polis, jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen ekipler, yönetici ve uzmanlar da çalışmalarını sürdürüyor. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Olayla ilgili her türlü ihtimal üzerinde çalışma yapıyoruz."

Şoförün sağlık durumu iyiye gidiyor

Öte yandan, saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın sağlığı her geçen gün daha iyiye gidiyor.

KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Ufuk Kıran'ın kayınpederi Ömer Kutay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damadının sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, "Allah çocuklarına bağışladı, daha beteri olabilirdi. Direksiyon hakimiyetini kaybetse otobüsteki kişilerin birçoğu bugün hayatta olmayabilirdi" dedi.

Kıran'ın fiziki olarak direncinin yüksek olduğuna işaret eden Kutay, "Olay anında da direncini kaybetmemesi faciayı önlemiş oldu. Bugün sağlık durumu daha iyi hale geldi. Kendisiyle kısa da olsa olay hakkında görüşme fırsatım oldu. Olayın oluşundan müdahale anına kadar bilinci yerindeymiş. İlk düşüncesi de kan kaybından öleceği olmuş. Olay anının hepsini hatırlıyor. Şarapnel parçasının kendisine gelmesini dahi biliyor" ifadesini kullandı.

Damadıyla ilk görüşmesinde çok duygulandığını ve gözyaşlarına hakim olamadığını anlatan Kutay, "Sabah hemşire hanım kahvaltı olarak kendisine süt getirdi. Damadım süt ile doymayacağını anlayınca hemşire hanıma 'kavurma ve peynir yok mu' diye güleceğimiz bir soru sordu" diye konuştu.

Kutay, olayın ardından çok sayıda kişi ve kurum yetkilisinin kendilerine ulaşarak "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir