Trafik cezası yerine kolonya ve şeker ikramı

Muğla'da polis ve jandarma ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla trafiğin yoğun olduğu karayollarında sürücüleri durdurarak evrak kontrolü yapmak yerine kolonya ve şeker ikramında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kurban Bayramı dolayısıyla trafiğin yoğunlaştığı Muğla-Denizli, Gökova-Marmaris ve Fethiye-Antalya güzergahlarında polis ve jandarma ekipleri, sürücülere kolonya ve şeker ikram etti. 

Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenli seyahat koşullarını oluşturmak ve bayram yoğunluğuyla artan trafik kazası riskini azaltmak amacıyla denetimlerini sürdürdü. 

Bölge Trafik Kavşağı'nda denetim yapan trafik ekipleri, bölgeye gelen ziyaretçileri durdurarak kolonya ve şeker ikram etti. Ekipler, sürücülere verdikleri broşürlerle de dikkatli olunması gereken güzergahlar, hız kuralları ve emniyet kemeri takılması konusunda bilgi verdi. Muğla yol haritasının da bulunduğu broşürlerde bölgedeki kör noktalar da yer aldı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhami Doğangüzel, Kurban Bayramı dolayısıyla Muğla ve ilçelerinde yaşanan trafik yoğunluğunda sürücüleri dinlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

 Doğangüzel, bayram tatili süresince özellikle Muğla-Denizli, Muğla-Milas, Milas-Söke, Milas-Bodrum, Muğla-Gökova, Gökova-Fethiye ve Gökova-Marmaris hatları ile Fethiye-Antalya güzergahlarında yoğun olarak denetim yapılacağını dile getirdi.

Pazar günü, tatilcilerin dönüşlerini de takip edeceklerini belirten Doğangüzel, özellikle turizm bölgelerindeki güzergahlarda emniyet kemeri, fazla yolcu ve trafik kuralı ihlalleri konusunda denetim yapılacağını söyledi.

"Sakin Kent" Akyaka Mahallesi'nde de  Menteşe Jandarma Trafik ekiplerince tatile gelen sürücülere kolonya ve şeker ikramında bulunuldu. Jandarma ekipleri, sürücülere iyi bir tatil geçirmelerini dilerken, tatil dönüşlerinde emniyet kemerlerini takmaları ve hız ihlali yapmamaları, alkollü ve cep telefonuyla konuşarak araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Jandarma ekiplerinin uygulamalarından memnun kaldıklarını anlatan tatilcilerden bazıları da araçlarından inerek ekiplerin bayramlarını kutladı.

Fethiye

Fethiye'de de polis ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla trafik kontrol noktasında durdurdukları araç sürücüleriyle bayramlaştı.

Fethiye-Antalya karayolundaki trafik kontrol noktasında araçları durduran Fethiye Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, sürücülere çikolata verdi. 

Polis ekipleri, araç sürücülerinden trafik kurallarına uymalarını ve hız yapmamalarını istedi. Tatillerini ilçede geçiren yabancı turistlere de ikramda bulunan ekipler, turistleri günün anlamı hakkında bilgilendirdi