Trakya Birlik, alım fiyatlarını belirledi

Birlik, arpa, tritikale, çavdar ve yulaf için 0,410 TL/Kilo ile 0,430 TK/Kilo fiyat aralığında alımlar yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EDİRNE - Trakya Birlik 2010 yılı arpa, tritikale, çavdar ve yulaf alım fiyatlarını belirledi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereğince, birliğe bağlı kooperatifler tarafından yapılacak alımlarda ortak, müşteri, peşin, borç karşılığı gibi kriterler gözetilerek 0,410 TL/Kilo ile 0,430 TK/Kilo fiyat aralığında alımlar yapılacak.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Birliğe bağlı karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan ürünlerden arpa, tritikale, çavdar ve yulaf için ortaklarından borca karşılık 0,430 TL/Kilo, peşin bedelle 0,420 TL/Kilo, ortak olmayan üretici ve müşterilerimizden ise borca karşılık 0,420 TL/Kilo, peşin bedelle ise 0,410 TL/Kilo fiyatlardan alım yapılacağını belirtti.

Sezen, şunları dedi:

"Birliğimizin karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan arpa, tritikale, çavdar ve yulaf alımları ortaklarımız, ortak olmayan üreticilerimiz ve müşterilerimizden peşin bedelle ya da vadesi geçen-gelmeyen kısa ve uzun vadeli borç karşılığı tahsis sınırlaması olmaksızın yapılacaktır. Buğday hasadının henüz yeni başlaması dolayısıyla buğday alım fiyatları bilahare belirlenecektir. Birliğimiz Yönetim Kurulu piyasa şartlarında oluşan fiyatları takip ederek, Birliğimiz imkanları çerçevesinde ortaklarımız ve üreticilerimizin menfaatine yönelik en iyi fiyatı vermiş bulunmaktadır. Yeni hububat hasat döneminin hayırlı olmasını dilerim."

Bu konularda ilginizi çekebilir