Trichet: Küresel krizin merkezindeyiz

ECB Başkanı Trichet, Euro Bölgesi'nin borç krizi karşısında inkarda olmadıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, IMF ve Dünya Bankası ile çeşitli uluslararası finansal kuruluşlara danışmanlık yapan Bretton Woods Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, kamu borç sorunu nedeniyle küresel krizle karşı karşıya bulunulduğuna dikkat çekerek, "İnkarda değiliz. Küresel krizin merkezindeyiz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin 21 Temmuz'daki zirvede aldığı kararların üye ülke parlamentolarında onaylanması zorunluluğuna atıfta bulunan Trichet, "Demokrasi var ve tüm süreçlerden geçmek zorundayız. Onaylanma süreci, parlamentolar düzeyinde" dedi ve Euro Bölgesi liderlerine, kriz karşısında karar sürecini hızlandırma çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği finansal sisteminin istikrarı için risklerin büyük ölçüde arttığına işaret eden Trichet, geçtiğimiz aylarda borç baskılarının küçük ölçekli ekonomilerden AB'nin daha önemli ekonomilerine kaydığına vurgu yaptı.

Trichet, AB yetkilileri için çözüme yönelik eylemlerin gerekli olduğuna dikkat çekerek, Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız likidite sağlamaya hazır olduğunun altını çizdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir