TRT yeni eğitim kanalı için kolları sıvadı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 24 saat eğitim programı yayımlanacak kanalın aralık ayında açılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, aralık ayında bir eğitim kanalı açacaklarını belirterek, "Abartmıyorum, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kanal olacak bu. 24 saat eğitim programları yayımlayacağız" dedi.

Şahin, Anadolu Üniversitesinin (AÜ) yeni akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, TRT 4'ün eğitim kanalı olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Anadolu Üniversitesi yönetimi bizi ziyaret etti. Kendilerinden ücret istedik. Talep ettiğimiz ücreti çok gördüler ve ayrıldılar. Birkaç ay sonra Prof. Dr. Davut Aydın rektör olarak göreve geldiğinde bizi ziyaret etti. Yarım saat sonra gözümüzü bağlayıp, odadan çıktılar. Her türlü prensipte anlaştık. Aralık ayı içinde açacağımız bir eğitim kanalı olacak. Abartmıyorum, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kanal olacak. 24 saat eğitim programları yayımlayacağız.

Yapılan anlaşma gereği 12 saat AÜ'ye tahsis edeceğiz. Açıköğretim derslerini yayımlamak istiyorlar. Bu kanalda sadece eğitim amaçlı programlar yayımlanacak. Tamımına yakını iç yapım olan 50 yeni program üretiyoruz. Örneğin bir film koyacaksak eğitim amaçlı olacak. AÜ'yü görünce çok şaşırdım. Bundan böyle AÜ'nün medya sponsoru olmak istiyoruz. AÜ'nün her türlü faaliyetini tanıtmak istiyoruz."

Rektör Prof. Dr. Aydın'ın burada heyecanlı bir ekip kurduğunu, insanların istemeleri durumunda her şeyi başarabileceğini belirterek, "AÜ'de çok güzel işler yapılıyor. Bunları tanımak gerekiyor. Bunun için arkadaşlara talimat vereceğim. Eskişehir'de TRT muhabiri varsa sayısını artıralım, gerekirse ofis açacağız. Eskişehir ve AÜ'nün ciddi anlamda tanınma problemi var. Artık bu sorunu gidereceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir