TSE'de de yönetim değişiyor

TSE Kanunu'nda çeşitli değişikliklere gidildi. Buna göre 8 üst düzey yetkilinin görevleri sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE), Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcısı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri, Genel Sekreterlik Müşaviri ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri sona erdi.

Resmi Gazete'nin 2 Kasım tarihli mükerrer sayısında yayımlanan ''Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'' ile TSE Kanununda çeşitli değişikliklere gidildi.

Buna göre, 2 Kasım itibariyle Enstitüde, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri, Genel Sekreterlik Müşaviri ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri sona erdi.

Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri ve Genel Sekreterlik Müşaviri kadrolarında bulunanlar Müşavir kadrolarına, Grup Başkanı kadrolarında görev yapanlar Uzman kadrolarına hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılacak.

Müşavir ve Uzman kadrolarına atanmış sayılanlar, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen birim ve görevlerde çalıştırılacak. Emekli olan personel, Enstitüde hiçbir statüde yeniden istihdam edilemeyecek.

Görev süreleri üç yıl

TSE Kanuna bazı maddeler de eklendi.

Buna göre de Enstitüde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanı, Merkez Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında görev yapanların görev süreleri üç yıl olacak. Görevi sona erenler yeniden atanabilecek.

Genel Kurul üyeleri

Enstitü'nün genel kurul üyeliklerinde de değişikliğe gidildi. Artık TSE Genel Kurulu, Başbakanlık ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevlendirilecek 3'er temsilci, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından görevlendirilecek 2'şer temsilci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Maliye, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma Bakanlıkları, Genelkurmay ile Sayıştay Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından görevlendirilecek 1'er temsilci, üniversitelerden Yükseköğretim Kurulunca seçilecek 7 temsilci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince görevlendirilecek 11 temsilciden oluşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir
tse