TSK: El Bab'da 4 asker şehit oldu

TSK, Suriye'de El Bab civarında sürmekte olan çatışmalarda dört askerin şehit olduğunu, 15 askerin de yaralandığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TSK'dan yapılan açıklamada, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında Özgür Suriye Ordusu unsurlarına destek veren TSK unsurlarından üç askerin hayatını kaybettiği ve 11 askerin yaralandığı; yaralı askerlerden birinin hayati tehlikesinin yüksek olduğunu açıklamıştı.

TSK'dan yapılan ikinci açıklamada ağır yaralı askerin de hayatını kaybetmesiyle çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısının 4'e yükseldiği, yaralı sayısının da 15 olduğu belirtildi.

Açıklamada çatışmaların halen yoğun olarak devam ettiği ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede El Bab'taki çatışmaların merkezde bulunan ve uzun süredir hastane özelliğini yitirerek DEAŞ'lılarca silah/cephane deposu haline getirilen büyük şehir hastanesi civarında sürdüğü belirtiliyor.

Bu hastanenin DEAŞ'ın en yoğun olarak koruduğu bir alan olduğunu kaydeden TSK, hastanenin El Bab'a hakim bir tepenin yamacında olduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada Türk savaş uçaklarının bugün 10:00-11:30 saatleri arasında El Bab bölgesinde tespit edilen 24 DEAŞ hedefini imha ettiği ve ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiği de belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir