TSK teçhizatları milli imkanlarla yenilenecek

MKE tarafından milli imkanlarla üretilecek silahlarla TSK'nın tüm teçhizatlarının yenilenmesi amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın kurumun faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Taşkın, yılın başında seri üretimine başlanan ilk milli piyade tüfeğini Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim ettiklerini ve silahın kullanılmaya başlandığını belirterek, "Yine Milli Savunma Bakanı korumaları aynı seride ürettiğimiz piyade tüfeklerini kullanmaya başladı. Bunların üretimi milli imkanlarla yapılacak ve ordumuzun elindeki tüm teçhizat böylece yenilenmiş olacak" dedi.

MKE olarak üretimlerinin bir kısmını Anadolu'da değişik illerdeki sanayicilere yaptırdıklarını ve bunu artırmayı amaçladıklarını belirten Taşkın, "İş birliği yaptığımız şirketleri artırırsak, o kadar kabiliyetimizi artırmış oluyoruz. Üretimimizin yüzde 40'ını Türkiye'nin değişik illerindeki sanayicilere yaptırıyoruz. Kısa vadede amacımız bu oranı yüzde 60'lara kadar çıkarmak. Yani kendimiz ana yüklenici rolünde bulunup, Türkiye'deki diğer imalatçılara bu imalat yükünü paylaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yerli piyade tüfeğinin seri üretimine başlandı

TSK'nın ihtiyacı ve talebi göz önüne alınarak geliştirilen ilk milli piyade tüfeğinin seri üretimine başladıklarını hatırlatan MKE Genel Müdürü Taşkın, "Bu yılın başında seri üretimine başlanan ilk milli piyade tüfeğimizi ordumuza teslim ettik ve şu anda kullanılmaya başlandı. Yine Milli Savunma Bakanı korumaları aynı seride ürettiğimiz piyade tüfeklerini kullanmaya başladı" şeklinde konuştu.

Taşkın, TSK'ya teslim ettikleri tüfekle bakanlık korumalarının kullanmaya başladığı silahın kalibre farkı olduğu da anlattı.

"Fırat Kalkanı'ndaki en etkili silahlar milli silahlarımız"

Taşkın, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince, 24 Ağustos 2016'da Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılan silahlara da değinerek, "Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılan en etkili silahlar yine kendi milli silahlarımız, milli İHA'larımız, milli fırtına obüslerimiz, mühimmatlar ve piyadelerimizin kullandıkları dürbününden silahına varıncaya kadar her türlü teçhizat yerli olarak üretilebiliyor. Bu da bizim savunma sanayinin bugün gelmiş olduğu yeri göstermesi açısından son derece önemli. Kendi teçhizatımız, ekipmanımız ve savunma sanayimiz olmazsa başarı çok zor." açıklamalarında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir