TSK: Uçaksavarla düşürülmedi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada" Türk jetinin uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimali ortadan kalkmıştır" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye'nin "uçaksavar ile düşürdük" dediği Türk  jetinin uçaksavar ateşi ile düşürülmediği söylendi.  

11 Temmuz 2012 tarihinde yapılan açıklamada uçağın enkazında organik veya inorganik madde izine rastlanmadığı belirtilmiş, bunun üzerine uçağın Suriye'nin iddia ettiği gibi uçaksavar ateşi ile düşürüldüğü ihtimali üzerinde durulmaya başlanmıştı.

Açıklamanın 4. ve 5. maddesinde "Bugüne kadar su yüzeyinden toplanan malzemelerin kriminal inceleme sonucu kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kriminal inceleme sonucuna göre; uçağımızın düşürülme nedenleri arasında, Suriye tarafından iddia edildiği gibi bir uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür" denildi.

Ağır parçalar çıkartılınca belli olacak

Açıklamada deniz dibindeki önemli parçaların çıkarılıp teknik incelemeleri tamamlandıktan sonra uçağın Suriye tarafından nasıl düşürüldüğünün tespit edilebileceği söylendi.

 Nautilus araştırma gemisinin bölgeden ayrılmasından sonra, kurtarma faaliyetlerine kendi imkanları ile devam eden TSK, açıklamada uçağın diğer önemli büyük parçalarını çıkarmak için yeni imkânlar araştırıldığını ve bu çalışma sonucunda kurtarma faaliyetlerine kısa bir zaman sonra yeniden başlayacağını belirtti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir