TSK'nın Afganistan görevi uzatıldı

NATO'nun isteği üzerine TSK'nın Afganistan'daki görevi bir yıl süreyle uzatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan'da Kabil Bölge Komutanlığı liderliğinin süresinin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Afganistan'da güvenlik ve istikrarın tesisinde, güvenlik sorumluluğunun Afgan makamlarına devredilmesi sürecinde oynadığı merkezi rol göz önünde bulundurularak, Kabil Bölge Komutanlığı liderliğinin Türk Silahlı Kuvvetlerince 1 Kasım 2012 tarihine kadar bir yıl daha sürdürülmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

Türkiye, 2001 yılından bu yana askeri birlik bulundurduğu Afganistan'da, 2002 ve 2005 yıllarında iki kez Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Komutanlığı'nı üstlenmişti. Ayrıca, 2007 yılında Kabil Bölge Komutanlığı'nın liderliğini sekiz ay süreyle yapmıştı.

Açıklamada, Türkiye'nin, 1 Kasım 2009 tarihinden itibaren Kabil Bölge Komutanlığı'nın sorumluluğunu bir yıl süreyle devraldığı, ancak bu görevin bir yıl daha sürdürülmesi konusunda NATO'dan gelen talep üzerine, bu sorumluluğun 1 Kasım 2011 tarihine kadar devam etmesi kararı alındığı anımsatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir