TSKB'ye 92 milyon euro kredi

TSKB ve KfW, yenilenebilir enerji ve belediye altyapı projelerine yönelik kredi anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Alman Kalkınma Bankası (KfW), yenilenebilir enerji ve belediye altyapı projelerine yönelik 2 yeni kredi anlaşması imzaladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, söz konusu kredi anlaşmalarıyla TSKB'nin, KfW'den toplam 91,7 milyon euro tutarında 2 ayrı kredi temin ettiği bildirildi.

Açıklamada, "İklim Değişikliğini Koruma Programı" kapsamında 55 milyon euro tutarında, 3 yılı ana para geri ödemesiz dönem dahil toplam 12 yıl vadeli krediyle işletmelerin enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve sera gazı emisyonlarını azaltma amacıyla gerçekleştirecekleri yatırımların finanse edileceği belirtildi.

Yaklaşık 36,7 milyon euro tutarında ve 5 yıl ana para geri ödemesiz dönem dahil toplam 20 yıl vadeli ikinci kredi ile Türkiye genelinde belediye altyapı yatırımlarının finanse edileceği bildirilen açıklamada, her 2 kredinin de Hazine Müsteşarlığı garantisiyle temin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'de yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi, enerji verimliliği ve altyapı projelerinin finansmanı alanlarındaki önemli potansiyel vurgulanarak, TSKB'nin uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredilerle bu alandaki projeleri aktif bir şekilde desteklemeye devam edeceği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir