TT Arena mahkemelik oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TT Arena'nın çatısını yapmayan Galatasaray'ı mahkemeye verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü, TT Arena Stadyumu'nun çatısı konusunda anlaşamadı. Bakanlık, TT Arena'nın çatısını yaptırmadığı için Galatasaray'ı mahkemeye verdi.

Galatasaray Yönetimi'nin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini diyalog ile çözmeye çalışan Spor Bakanlığı, Galatasaray Yöneticisi Sedat Doğan'ın çatının kapatılmasıyla ilgili ''sözleşmede herhangi bir madde yok" açıklaması üzerine mahkemeye gitme kararı aldı.

Çatının kapanmasına dair sözleşmede Galatasaray Kulübü'ne verilen süre 03-05-2013 tarihinde dolmuş olmasına rağmen Bakanlık, Galatasaray Kulübü ile mahkemelik olma yolunu bu güne kadar seçmemişti. Ancak bazı Galatasaray yöneticilerinin açıklamaları üzerine bakanlığın bu konudaki tavrını değiştirdi. ''Bakanlık tarafından Galatasaray kulübüne Çatı kapama ile ilgili İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dava açılması konusunda talimat verildi. Bakanlık 02-11-2012 tarihinde de Galatasaray kulübüne Ankara 14. Noter Kanalı ile çatının bir an önce kapatılması konusunda ihtarname gönderdiği ortaya çıktı.

Suat Kılıç "büyütmeye gerek yok" demişti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kar yağışı nedeni ile yarıda kalan Galatasaray-Juventus maçından sonra, katıldığı bir spor programında, ''Galatasaray yönetimi ile aramızdaki sorunları ve ihtilafları konuşarak çözeceğimize inanıyoruz. Bunları büyütmeye gerek yok'' demişti. Ancak Galatasaray yönetiminden gelen çelişkili açıklamaların, konunun mahkemeye taşınmasına neden olduğu öne sürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir