TTA taşınmazları satışa çıkarıldı

ÖİB, Adana, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, İzmir ve Sinop'un çeşitli ilçelerinde bulunan taşınmazları satışa çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ne (TTA) ait Adana, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, İzmir ve Sinop'un çeşitli ilçelerinde bulunan taşınmazlar satışa çıkarıldı.

ÖİB'nin satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre Adana'nın Seyhan İlçesi, Döşeme Mahallesinde bulunan 13 bin 415 metre kare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulanan binalar, Aydın'ın Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 461 metre kare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulanan binalar, bir bütün halinde satış yöntemiyle ihale edilecek.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi, Küçükköy Köyünde (sosyal eğitim ve dinlenme tesisi) bulunan ve tapunun 6 bin 411 parselinde kayıtlı 45 bin 76 metre kare, bin 392 parsel numarasında kayıtlı 2 bin 480 metre kare yüzölçümlü taşınmazlar ve bu taşınmazlar üzerinde bulunan binalar, yeraltı ve yer üstü düzenleri (arıtma tesisi, güneş kolektörleri, su deposu, trafo ve bunların mütemmim cüzleri dahil) satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazın, toplam 2 bin 656,68 metre karelik kısmının 16 Aralık 2031 yılına kadar tesis edilen kullanma izninin devri, Maliye Hazinesi adına kayıtlı 4 bin 405 parsel numarasında kayıtlı 2 bin 933 metre kare yüzölçümlü ve 4 bin 374 parsel numarasında kayıtlı 1 milyon 59 bin 320 metre kare yüzölçümlü taşınmazın 156 metrelik kısmı üzerinde 16 Aralık 2031 yılına kadar geçerli mülkiyetin gayri ayni hak tesisi (irtifak hakkı) yöntemi ile bir bütün halinde ihale edilecek.

Diyarbakır, İzmir, Sinop'taki taşınmazlar

Öte yandan Diyarbakır'ın Silvan İlçesi, Mescit Mahallesinde bulunan ve tapunun 4 parselinde kayıtlı 6 bin 379,05 metre kare, 18 parselinde kayıtlı 2 bin 039,92 metre kare yüzölçümlü taşınmazlar ve bu taşınmazlar üzerinde bulunan binalar bir bütün halinde satış yöntemi ile özelleştirilecek.

İzmir'in Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesinde bulunan ve tapunun 3 parselinde kayıtlı 463 metre kare yüzölçümlü taşınmaz ile taşınmaz üzerinde bulunan binalar, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Köyünde bulunan ve tapunun 6 parselinde kayıtlı 46 bin 212,00 metre kare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binalar, Torbalı İlçesi, Yazıbaşı Köyünde bulunan ve tapunun bin 337 parselinde kayıtlı 63 bin metre kare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binalar, Sinop'un Gerze İlçesi, Hamidiye Mahallesinde bulunan, tapunun 69 parselinde kayıtlı 11 bin 733 metre kare, yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların bir bütün halinde satış yöntemi ile ihale edilecek.

İhaleler pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Ancak ihale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle de sonuçlandırılabilecek.

Taşınmazların birine teklif verilebileceği gibi, ayrı ayrı olmak koşulu ile birden fazlası için de teklif verilebilecek. Ancak bu teklifler, birbirleri ile ilişkilendirilecek herhangi bir şartı içeremeyecek.

Katılımcılar ihaleye ait şartnameyi, her taşınmaz için ayrı bedel ödeyerek ÖİB'den temin edebilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise 8 Temmuz 2010 tarihinde saat 17.00'ye kadar ÖİB'na verilecek.

Bu arada söz konusu ihalede katılımcılardan 75 bin lira ile 350 bin lira arasında değişen oranlarda geçici teminat bedeli alınacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir