TTA'ya ait Mardin taşınmazları satıldı

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne ait taşınmazlar 3 milyon 45 bin lira ile Ekrem Aktaş'a satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye (TEKEL/TTA) ait Mardin'de bulunan taşınmaz ile bu taşınmazın üzerinde bulunan binaların, 3 milyon 45 bin lira ile en yüksek teklifi veren Ekrem Aktaş'a satılmasına karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) konuyla ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, mülkiyeti TTA'ya ait Mardin'in Nusaybin İlçesi Kışla Mahallesinde bulunan 5.060,98 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların "satış" yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla, TTA tarafından 18 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin sonuçları dikkate alınarak; söz konusu taşınmazın 3 milyon 45 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ekrem Aktaş'a ihale şartnamesi çerçevesinde satılması uygun bulundu.

İhale üzerinde kalan Ekrem Aktaş'ın peşinatı ödememesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat İdare lehine irat kaydedilecek, taşınmaz ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Şemsettin Aydın'a 3 milyon 35 bin lira bedelle satılacak.

Şemsettin Aydın'ın peşinatı ödememesi ve/veya verilecek süre içinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı yerine getirmemesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat İdare lehine irat kaydedilerek ihale en yüksek teklifi veren İhsan Bilgin'e 2 milyon 915 bin lira bedelle satılacak.

Bilgin'in de peşinatı yerine getirmemesi ve/veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir