TÜBİTAK'ın akıllı kartlarına TSE sertifikası

Yazılım, TSE Ortak Kriterler Belgelendirme Sistemi yetkilileri tarafından belgelendirmeye uygun bulunarak, EAL 4 seviyesinde sertifikalandırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirilen Akıllı Kart İşletim Sistemi (AKİS) Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) sertifika aldı.

Alınan bilgiye göre, AKİS yazılımı, TÜBİTAK–TSE iş birliği ile ''Bilişim Ürünleri Güvenlik Testleri için Ortak Kriterler'' standardı uyarınca değerlendirmeden geçirildi.

TÜBİTAK UEKAE Ortak Kriter Test Merkezi tarafından test edilen yazılım, TSE Ortak Kriterler Belgelendirme Sistemi yetkilileri tarafından belgelendirmeye uygun bulunarak, EAL 4 seviyesinde sertifikalandırıldı.

TÜBİTAK yetkilileri, sertifikayı 15 Şubatta düzenlenen törenle aldı. Törene, TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve diğer yetkililer katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ihtiyaçları uyarınca tasarlanmakta olan ürün yelpazesinde AKİS'e ilave olarak tasarımı tamamen milli olarak gerçekleştirilen Ulusal Akıllı Kart Tümdevresi (UKTÜM) ve Kart Erişim Cihazları (KEC) da kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir