TÜPRAŞ, küresel ısınmaya dikkat çekecek

Şirket, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından yürütülen "Dünya Saati" kampanyasına destek verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - TÜPRAŞ'ın tüm dünyada uygulanan ve küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla ülkemizde de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen "Dünya Saati" kampanyasına destek vereceğini bildirdi.

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜPRAŞ'ın küresel ısınmaya karşı duyarlılığını 27 Mart akşamı WWF'nin Dünya Saati kampanyasına tüm dünyayla aynı anda katılarak göstereceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Rafinerilerimizin, üretim ve güvenliğinin etkilenmeyeceği bölümlerinde, lojmanlarımızda, sosyal yaşam alanlarımızda ve evlerimizde ışıkları kapatıyoruz.

27 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında çevreye saygı ve yaşadığı gezegenin sorunlarına duyarlı her birey ve kurum bir saat süresince ışıklarını kapatacak.

İlk olarak Mart 2007'de WWF Avustralya'nın önderliğinde Sidney kentinde başlayan ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüşen Dünya Saati (Earth Hour) hareketi kapsamında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğinin altını çiziyor. Bu sembolik ve görsel mesajla bir saat boyunca tüm dünyanın ışıkları kapanıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir