Türk çiftçisi, Fransız malını bıraktı

Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransa'da kabul edilmesini protesto eden TZOB Genel Başkanı, "Türk çiftçisi, üreticisi olarak, bundan sonra hiçbir Fransız malını kullanmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Senatosunda kabul edilmesiyle ilgili olarak, "Tamamen politik gerekçelere dayanan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Türk çiftçisi, üreticisi olarak, bundan sonra hiçbir Fransız malını kullanmayacağız" dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, kararın haklı hiçbir gerekçesi bulunmadığını belirterek, 5,4 milyon kayıtlı Türk çiftçisi adına bu kararı esefle karşıladıklarını ve kınadıklarını bildirdi.

Tasarının Türk çiftçisini vicdanen çok rahatsız ettiğini vurgulayan Bayraktar, "Tamamen politik gerekçelere dayanan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Türk çiftçisi, üreticisi olarak, bundan sonra hiçbir Fransız malını kullanmayacağız. Birilerini memnun etme ve oy hesabıyla senato çatısı altında bu kararı alanlar, tarih önünde bu kararlarının hesabını er geç vereceklerdir" değerlendirmesinde bulundu. Bayraktar, işbirliği içinde oldukları Fransız çiftçilerden de karara karşı tepki göstermelerini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir