Türk Deniz Görev Grubu yurda döndü

TDGG'nin, barışı desteklemek için 2 ay süresince 754 saat seyir yaptı. Grupta görev alan 5 geminin her biri 8 bin deniz mili mesafe katetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKSAZ DENİZ ÜSSÜ- Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Türk Deniz Görev Grubu (TDGG), Adriyatik ve Akdeniz'de icra ettiği görevleri tamamlayarak yurda döndü. Türk Deniz Görev Grubu, Aksaz Deniz Üs Komutanlığında törenle karşılandı.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa teşkil edilen ve kuruluşunda TCG Kemalreis, TCG Gaziantep, TCG Turgutreis ve TCG Giresun firkateynleri ile gemilerin herhangi bir sahil tesisine bağımlı olmaksızın denizde lojistik ihtiyacını karşılayacak olan lojistik destek gemisi TCG Akar'ın yer aldığı Türk Deniz Görev Grubu, Akdeniz ve Adriyatik Denizi'nde icra ettiği 2 ay süren ilk görevini tamamlayarak Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'ne döndü.

Grupta görev alan 5 geminin yurda dönüşü nedeniyle Aksaz Deniz Üssü'nde karşılama töreni düzenlendi. Törene Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Mücahit Şişlioğlu ve gemilerde görev yapan personelin yakınları katıldı.

Gemiler, Aksaz Deniz Üssü'ne gelişlerinde helikopterler ve limandaki diğer gemiler tarafından selamlandılar. Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan'ı tören alanında karşıladı ve görevin başarılı bir şekilde tamamlanması nedeniyle teşekkür etti.

Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu ve beraberindekiler daha sonra  TCG Kemalreis, firkateynini ziyaret etti. Gemilerde görev yapan personelin yakınları ise törenin ardından gemilere alındı.

TDGG

İlk görevini 10 Mayıs - 5 Temmuz arasında Akdeniz ve Adriyatik Denizi'nde icra eden TDGG'nin, barışı desteklemek, uluslararası güvenliğin önemli bir boyutunu oluşturan deniz güvenliğine katkıda bulunmak, denizde durumsal farkındalığı sağlamak, ilgi alanına giren denizlerde sancak/varlık göstermek, bölge ülkeleriyle tatbikat, eğitim ve liman ziyaretleri icra ederek ikili ilişkileri geliştirmek ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin kazandığı imkan ve kabiliyetler ile uzun süreli hareket icra etme yeteneğini göstermek maksadıyla teşkil edildiği kaydedildi.

TDGG bünyesinde bulunan gemilerin 2 ay süresince 754 saat seyir yaptığı ve ortalama her geminin 8 bin deniz mili mesafe katettiği ve görev süresince 9 ülkeye liman ziyaretleri gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir