Türk-İş, 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacak

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Türk-İş'in 'Taksim' diye bir kaygısı yok. Yeter ki bir alan olsun, biz çıkıp derdimizi, ülkenin derdini çıkıp anlatalım, olur biter" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendika olarak bu yıl 1 Mayıs'ı Çanakkale'de yapacaklarını söyledi. 

Atalay, Türk-İş Adıyaman Şubesince bir otelde düzenlenen "Kadın İşçiler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" konulu seminerde, Türkiye'de, kadın cinayetleri sorununun bitmediğini söyledi.

Özgecan Aslan olayından sonra Türk-İş kongresinde bu ülkeyi yönetenlerin idamı düşünmesi gerektiğini anlattığını belirten Atalay, "Bazı siyasi partiler 'Türk-İş Başkanı idamı konuşur mu' dediler. 3 yaşındaki kızı öldüreceksin... Başınıza gelsin bakalım ne düşüneceksiniz. Bu ülkede belli konularda, kapsamını genişletmeden idamı düşünmek gerek. Çünkü bazı meselelerin önüne geçilemiyor." dedi.

Çalışma hayatında sıkıntıların olduğunu savunan Atalay, kıdem tazminatı ve taşeron işçilerin kadroya alınması gibi problemlerin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

"Taksim takıntısı var" 

1 Mayıs İşçi Bayramı'na değinen Atalay, şöyle konuştu:

"Maalesef bu ülkede son yıllarda 'Taksim' diye bir takıntı var. Tabi Taksim önemli bir alan. Taksim'de 1977'de 37 insanımız can verdi. Halen o canı alanlar ortada yok. Bununla ilgili bir bilgi ve belge de ortada yok. Özellikle 1977'yi yapanların ortaya çıkması lazım. Taksim alan olarak da müsait değil. Türk-İş'in 'Taksim' diye bir kaygısı yok. Yeter ki bir alan olsun, biz çıkıp derdimizi, ülkenin derdini çıkıp anlatalım, olur biter. Geçen sene Zonguldak'ta yaptık, çok da güzel oldu. Bu sene bir yere gitmemiz lazımdı. Sendikamız bu yıl 1 Mayıs'ı Çanakkale'de yapacak. Çanakkale'de emekçimizin, kadınlarımızın, çalışanlarımızın sıkıntılarını anlatacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir