Türk-İş'ten "ilaca ilave katılım payı"na tepki

Türk-İş, TBMM'deki komisyon görüşmeleri sırasında, ilaca ilave katılım payı uygulamasını öngören bölümlerin tasarı metninden çıkartılmamasına tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TBMM'deki komisyon görüşmeleri sırasında, ilaca ilave katılım payı uygulamasını öngören bölümlerin tasarı metninden çıkartılmamasına tepki gösterdi.
Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu görüşmelerinde "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nda sigortalı hastalara verilecek hiç bir ilaç kalemi veya kutu adedi için 3 lirayı geçmemek üzere katılımı payı alınmasını öngören düzenlemenin değiştirildiğini anlattı. Mustafa Kumlu, 4 kaleme kadar ilaç yazılı olan her reçete için toplam 3 lira, 4 kalemden fazla her bir kutu ilaç için de ayrıca 3 liraya kadar katılım payı alınması, yatan hastalardan ise yüzde 1 oranında katılım payı alınması hükmünün korunmasının kararlaştırıldığını belirtti.
"Söz konusu değişiklikler pozitif yönde olsa da beklentileri karşılamamaktadır" ifadesine yer veren Kumlu, Türk-İş'in, ilaca uygulanması öngörülen ek katılım payı ile yatan hastalardan alınacak yüzde 1 katılım payının tümüyle tasarı metninden çıkartılmasını istediğini bildirdi.
Tasarının önümüzdeki günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini ifade eden Kumlu, Türk-İş'in, taleplerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda karşılık bulmasını beklediğini söyledi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir