Türk kesimi çok taraflı toplantıdan yana

Greentree'deki 5. Kıbrıs üçlü görüşmesinin ilk gününde 3 konuya odaklanıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NEW YORK/GREENTREE - Greentree'deki Kıbrıs müzakerelerinin ilk gününde taraflar yönetim, mülkiyet ve vatandaşlık konularına odaklandı. 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında New York'un Long Island bölgesindeki Greentree çiftliğinde düzenlenen 5. Kıbrıs üçlü görüşmesinin ilk gününde müzakerelerin son derece yoğun geçtiğini söyledi.
"Tarafların pozisyonlarında değişiklik yok demek yanlış olur" diyen Downer, Rumlar'ın AB dönem başkanlığına dek bu işi bitirmenin hedeflenmesi gerektiğini, bu mesele sürüp gittikçe çözmesinin de zor olacağını kaydetti.
Garantörlerin katılacağı toplantı yapılmalı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ da Türk gazetecilere bilgi verirken, 1 Temmuz'da Kıbrıs Rum tarafının AB dönem başkanlığını devralana kadar olan bu süreç içerisinde bu işin bir yere götürülmesi gerektiğine dikkati çekti. Ertuğ, Kıbrıs Türk tarafının, garantörlerin katılacağı çok taraflı bir toplantının yapılmasından yana olduğunu vurguladı.
Ertuğ, izolasyonların kaldırılmasının, uluslararası toplumun Kıbrıs Türk tarafına borcu olduğunu da belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir