Türk KOBİ’lerin büyümesi yavaş!

Krizden en fazla KOBİ’lerin etkilendiği belirtilen Türkiye Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Raporu’nda, KGF’nin güçlendirilmesi önerildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı ve Dünya Bankası işbirliği ile hazırlanan raporda, yatırım ortamına ilişkin değerlendirmelerde kötüleşmeye neden olan krizden, en fazla KOBİ‘lerin etkilendiği kaydedildi. Rapora göre, Türkiye’deki KOBİ‘ler, benzer ülkelerden daha yavaş bir büyüme temposuna sahip. 
Türk KOBİ‘lerinin büyümesinin, AB’nin en gelişmiş 8 ekonomisindeki benzer işletmelere oranla yüzde 10.6 daha düşük düzeyde kalmasını yorumlayan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirerek rakip ülkelere karşı rekabet avantajı sağlamaya çalıştığını, ancak diğer ülkelerin de bu yönde kapsamlı reformları hayata geçirdiğini kaydetti.
Finansmana erişim kolaylaştırılmalı
Rapor bulgularını değerlendiren Dünya Bankası Ekonomisti Donato De Soto, işletmelerin rekabet gücünün artırılması için, raporda öncelikli reform alanı olarak önerilen konuların uygulamaya geçirilmesine ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların oda bir birim kurularak izlenilmesine vurgu yapıldığını söyledi.
 De Soto bu alanları; KOBİ‘lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması, yeni Türk Ticaret Kanunu tasarısının hayata geçirilmesi, Kredi Garanti Fonu’nun güçlendirilmesi, KOBİ’lerin teknolojiye erişiminin ve ar-ge sonuçlarından yararlanmasının sağlanması ile yeni iletişim kanallarını kullanmalarına destek verilmesi olarak sıraladı.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir