Türk Telekom, "Doğayla Dost İletişim" başlatıyor

Karbon emisyonunu azaltacak olacak proje kapsamında yılda 5 bin 400 hektarlık ormanın önlediği kadar emisyon engelleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyadaki halka açık şirketlerin sera gazı salımı miktarlarını kurumsal yatırımcıların bilgisine sunan Carbon Disclosure Project/Karbon Saydamlık Projesine (CDP) karbon salımını raporlayan Türkiye'den "ilk" telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, enerji dönüşüm programı ile her yıl 5 bin 400 hektarlık bir ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engelleyecek.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, Büyükada'ya giden bir yelkenlide şirketin sürdürebilirlik çalışmalarına ilişkin düzenlenen "karbon-nötr" basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Doğayla dost iletişim" sloganıyla yeni bir dönemi başlattıklarını, iyi bir kurumsal vatandaş kimliği ile ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukla hareket ederek, tüm sosyal paydaşlara değer yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Güneş enerjisinden daha çok faydalanılacak

Bozkurt, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Türk Telekom olarak 47 ilde bulunan 700 santralde güneş enerjisi paneli kullanıyoruz. Araç filomuzda yapılan optimizasyon çalışmaları ile filodan kaynaklanan karbon salımını yılda yaklaşık 2 bin 200 ton azalttık. Müşterilerimizden gelen arıza, tesis ve nakil talepleri saha görevlilerine elektronik ortamda ilettiğimiz Hatta Çözüm projesi ile ayda 2 ton kağıt tasarrufu gerçekleştiriyoruz. Mürekkep kullanımını yüzde 25 azaltan Ecofont uygulamasını dünyada ilk kez kullanan telekomünikasyon şirketiyiz. Tüm Türk Telekom çalışanlarının Ecofont'u aktif kullanması sayesinde karbon salımımızı yılda 22 bin 500 kilogram azaltıyoruz. Görüntülü görüşme uygulamamız Telepresence ile 1 yılda gerçekleştirilen 1.754 toplantıda karbon salımımızı 2 bin 554 ton azalttık. Ayda ortalama 40 ton kağıdı da geri dönüşüme kazandırarak, karbon salımından yılda 240 ton azaltıyoruz.

Sürdürülebilirliği bir şirket politikası olarak benimsiyoruz ve bu anlayışla 1.200 yöneticimize iklim değişikliğinin nedenleri, sonuçları ve yapılabilecekler konularında eğitim verdik. Yine bu çerçevede Türk Telekom Akademi'de üç yılda 1,5 milyon kişiden fazla katılımcı ile gerçekleştirilen eğitimler sayesinde yaklaşık 5 bin 500 ağaç kesilmekten kurtuldu. 144 lokasyonda kullandığımız videokonferans cihazları ile karbon salımımızı 1.859 ton azalttık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir