Türk Telekom sigara bıraktırıyor

Tiryaki çalışanları için 'Sigara Bıraktırma Poliklinikleri' kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Telekom, çalışanlarının sigarayı bırakmalarına destek olmak için "Sigara Bıraktırma Poliklinikleri" kurdu.

Türk Telekom, Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılında başlattığı "Dumansız Hava Sahası Projesi" kapsamında "Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri" kurdu. Polikliniklerden Türkiye çapındaki 25 bini aşkın Türk Telekom çalışanı yararlanabilecek.

Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri'nin 6'sı Ankara Genel Müdürlük, İstanbul Genel Müdürlük, Anadolu Merkez I, İzmir ile İstanbul I. ve II. bölgelerde 17 Ocakta faaliyete geçti. 15 Şubatta da Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri tüm illerde hizmete girdi. Türk Telekom, bu proje ile halen sigara kullanmakta olan tüm çalışanlarına ulaşmayı hedefliyor.

60 hekim çalışacak

Dünyada ve Türkiye'de örnek bir uygulama olan Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri'nde ilk aşamada, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma Tedavileri" e-kursu ve sınıf eğitimine katılmış 60 hekim çalışacak. Türk Telekom çalışanları, randevu aldıkları hekimlerle birebir görüşebilecek. Hekim olmayan illerdeki Türk Telekom çalışanları ise Ankara Genel Müdürlükteki poliklinikte görevli hekimlerden, görüntülü telefonlar aracılığı ile destek alabilecek.

Sigaradan kurtulmaya karar veren Türk Telekom çalışanlarına önce "Fagerstörm Nikotin Bağımlılık Testi" uygulanarak nikotin bağımlılık derecesi belirlenecek. Ayrıca, akciğer filmi, solunum fonksiyonları ve çeşitli kan testleri ile nikotinin kişinin hayatında yol açtığı zarar ölçülecek. Bütün testler ve tetkikler yapıldıktan sonra hekimler, çalışan için en uygun yönteme karar vererek tedavi sürecini başlatacak. Türk Telekom, ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu tedaviler sonucunda sigarayı bırakmayı başaranları da ödüllendirecek.

Dünyada ilk

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, şunları kaydetti:

"Türkiye çapındaki tüm Türk Telekom çalışanlarını sigara içme alışkanlığından kurtarmayı hedefleyen 'Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri', dumansız hava sahası alanında yürüttüğümüz çalışmaların en son halkasını oluşturuyor. Polikliniklerimiz, hizmet vereceği kitlenin büyüklüğü açısından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir