Türk Traktör 30,9 milyon TL kar yazdı

Şirket, 2009 yılının ilk 10 aylık döneminde bir önceki yıla göre küresel kriz nedeniyle iç pazarda yaşanan yüzde 60'lık düşüşü, ihracata ağırlık vererek dengeledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş'nin 2009 yılı Bağımsız Denetim Raporu'na göre 30,9 milyon TL kar elde ettiği bildirildi.
Türk Traktör'den yapılan yazılı açıklamada, Şirket'in 2009 yılının ilk 10 aylık döneminde bir önceki yıla göre küresel kriz nedeniyle iç pazarda yaşanan yüzde 60'lık düşüşü, ihracata ağırlık vererek dengelediği belirtildi.
Açıklamada, 2009 yılı Bağımsız Denetim Raporuna göre, iç pazardaki gerilemeye rağmen Türk Traktör'ün bir yıl önceki cirosunun yüzde 85'ini koruduğu ve yıl sonunda 667,7 milyon TL gelir elde ettiği, net karının da 30,9 milyon TL olarak gerçekleştiği kaydedildi.
Türk Traktör Genel Müdürü Hakkı Akkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2009 yılı hasadının verimli geçmesi ve düşük faizli kredi imkanları sayesinde çiftçilerin alım gücünün yükselmesi sayesinde, şirketin 2010 yılına önemli bir üretim artışı ile girdiğini dile getirdi.
Akkan, şunları ifade etti:
"İç pazarda, 2010 yılının başından itibaren talepte bir toparlanma görüyoruz. Bu talep artışına yanıt verebilmek için üretim tesislerimiz çalışma tempolarını artırıyor. Ocak ayı içerisinde iç pazar satışlarımız üç katına çıkarken, ihracattaki artışımız da sürüyor. 2009'da, iç pazardaki daralma nedeniyle ihracata önem vererek üretimin yaklaşık yüzde 60'ını ihraç ettik. Halen başta ABD olmak üzere 60'ı aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ihracat performansımızı 2010 yılında da sürdüreceğimiz görülüyor. Artan ihracatımız ve iç pazardaki talep artışı, iş performansımızı daha da artırmamıza yardımcı oluyor."
Bu konularda ilginizi çekebilir