Türk-Yunan 1. Bölgesel İş Forumu yarın başlıyor

TOBB-DEİK organizasyonunda ve Edirne Ticaret Borsası'nın desteği ile yapılacak foruma 90 Yunanlı iş adamı katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Türkiye ile Yunanistan arasındaki yatırımların sürekliliğini sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonunda ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteği ile düzenlenen ve yarın Edirne'de yapılacak "Türk-Yunan 1. Bölgesel İş Forumu"na 90 Yunanlı iş adamı katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında Yunanistan'a yaptığı ziyaret sonrası Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yunanistan Ekonomi, Rekabet ve Deniz Ticaret Bakan Yardımcısı Marko Bolaris, TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yunanistan Odalar Birliği Başkanı George Kassimatis ile her iki ülkenin valilerininde katılımıyla 18 Haziran Cuma günü Edirne'de yapılacak ekonomik zirvede Yunan iş adamları, Türk iş adamları ile bir araya gelerek ülkelerindeki ekonomik krizin yol açtığı sıkıntıları asgariye indirmek için çaba sarf edecek.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın komşu ülke olarak Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

14-15 Mayıs tarihlerinde Atina'da yapılan iş forumunda yeni yatırımların ve işbirliklerinin gerçekleşmesinin Yunanistan için umut ışığı olduğunu ifade eden Güler, "Atina'da yapılan ziyarette iki ülke arasında 22 konuda anlaşma yapıldı. Kriz içindeki Yunanistan'ın bize, bizimde onlara ihtiyacımız var. İki komşu ülke olarak ekonomik işbirliklerin devam etmesi çok önemli. Biz de oda olarak bu toplantılarla ekonomik işbirliğinin gelişmesine katkı yapmaya devam ediyoruz. Ev sahipliği yaptığımız bu toplantılardan önemli anlaşmaların olacağına inanıyorum" dedi.

Yunanistan'da yakalanan başarının Edirne'deki toplantıyla devam edeceğini de vurgulayan Güler, Yunanistan'ın ihtiyacı olan ticaret desteğinin Türk girişimcide olduğunu ve bu nedenle iki ülkenin sıklıkla masaya oturması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir