Türkan Saylan, 'kan değerleri normale çıkıncaya kadar' hastanede kalacak

ÇYDD Genel Başkanı'nın tedavisi sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Uzman Doktor Yavuz Dizdar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, bilincinin açık olduğunu belirterek, "Kendisi uyumuyor. Uyku ilacının verilmesi durumu yok. Kemoterapisi sürüyor" dedi.

Dizdar, Onkoloji Enstitüsü önünde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Saylan'ın, "Durumunun stabil, bilincinin açık olduğunu" ifade ederek, destek tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Saylan'ın kan değerlerinde düşüklük görüldüğünde buna müdahale edildiğini anlatan Dizdar, "Kendisi uyumuyor. Bilinci açık. Uyku ilacının verilmesi durumu yok. Kemoterapi sürüyor, kan değerleri düşük göründüğünde tedaviye ara veriliyor. Kan değerlerini normale çevirdiğinde tedaviyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Dizdar, Saylan'ın hafta sonu hastanede kalarak tedavisinin sürdürüleceğini belirterek, "Pazartesi günü hastanemize geldi. Kan değerleri normale çıkarılıncaya kadar tedavisini burada sürdüreceğiz" dedi.

ÇYDD'nin 2'nci başkanı ziyaret etti

ÇYDD İkinci Başkanı Filiz Meriç de hastaneye gelerek Türkan Saylan'ı ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Meriç, Saylan'ın zor bir tedavi sürecinden geçtiğini anımsattı.

Meriç, Prof. Dr. Saylan'ın şu an için durumunun iyi olduğunu dile getirerek, tedavisinin sürdüğünü ve doktorların sağlığı için gerekli her şeyi yaptığını bildirdi. Filiz Meriç, "Biz de yanında olarak ona destek veriyoruz. Hasta yatağında bile derneğin çalışmaları soruyor. Yapılması gerekenleri söylüyor. Biz de onu bilgilendiriyoruz" dedi.