Turkcell, İŞKUR ile istihdam sağlayacak

İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Erzurum'da verilecek eğitimlerde başarılı olanlar arasından seçilecekler, ihtiyaca göre Türkcell bünyesinde istihdam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Turkcell ve İŞKUR, gençlerin istihdamı konusunda işbirliğine gitti.

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, Rixos Otel'de düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, işsizliğin günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında olduğunu vurgulayarak, bu sorunla mücadele etmenin en etkili yollarından birinin iş gücüne nitelik kazandırmaktan geçtiğini söyledi.

Turkcell gibi bir kurumla bu yönde işbirliğine gitmenin heyecan verici olduğunu ifade eden Ata, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.

Eğitim alan gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılacağını ve iş piyasasında geçerli bir meslek kazanacaklarını belirten Ata, bu nedenle Turkcell yetkililerine teşekkür etti.

Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Turkcell olarak kuruldukları günden bu yana "Önce İnsan Öncü Turkcell" felsefesiyle çalışmalarını yürütüklerini söyledi.

İnsanların yetiştirilmesinin mevcut eğitim sisteminin olduğu kadar kurumların da sorumlulukları arasında olduğunu vurgulayan Kocabaş, "Proje ile henüz iş bulamamış gençlerimizi, kendilerini bekleyen iş hayatına daha donanımlı olarak hazırlanmayı ve iş bulma olanaklarını yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Ata ve Kocabaş, işbirliği protokolünü imzaladı.

Seçilecekler, bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek

 

Selen Kocabaş, daha sonra basın mensuplarının soruları üzerine proje hakkında bilgiler verdi.

Perakende ve çağrı merkezi sektöründe hizmet ve satış odaklı çalışabilecek insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanan işbirliği kapsamında bin 500 gence eğitim verileceğini bildiren Kocabaş, eğitimlere katılmak isteyen meslek yüksekokulu ya da 2 yıl satış tecrübesi olan lise mezunu 21-35 yaş arasındaki gençlerin, başvurularını İŞKUR'un internet sayfası üzerinden yapmaları gerektiğini söyledi.

Başvuru sahipleri arasından seçilecek 500 kişinin perakende, bin kişinin çağrı merkezi, pazarlama, hizmet, satış ve teknoloji alanlarında eğitim alacağını anlatan Kocabaş, gençlerin seçiminin İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Diyarbakır'da yapılacağını belirtti.

Kocabaş, İstanbul, Ankara ve İzmir'de başvurular sonucu seçilecek 500 kişiye İstanbul ve Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından perakende, pazarlama, ve satış, hizmet ve teknoloji konularında; Erzurum ve Diyarbakır'daki adaylara ise çağrı merkezinde hizmet konusunda eğitimler verileceğini kaydetti. Kocabaş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri doğru istihdam. Türkiye'de işsizlikten çok mesleksizlik sorunu var. İş gücünü işe başlamadan yetiştirdiğinizde işe daha kolay adapte edebiliyorsunuz. Bizim yaklaşımımız 'kazan kazan' şeklinde. Sektördeki doğru istihdam Türkiye'ye katkı sağlayacaktır. Bu, sektöre de fırsatlar yaratacaktır."

İşbirliği kapsamında ciddi bir yatırım yaptıklarına işaret eden Kocabaş, bunun işe dönüşmesini amaçladıklarını kaydetti.

Eğitimlerde başarılı olanlar arasından seçilecekler, ihtiyaca göre Turkcell bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.