Turkcell, Kcell’le ilgili olarak harekete geçti

Turkcell, iştiraki Fintur Holdings’e bağlı Kcell’le ilgili iddiaların araştırılması talebinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., iştiraki Fintur Holdings B.V.'nin Kazakistan'da faaliyet gösteren iştiraki Kcell ile ilgili çeşitli haber ve iddiaların araştırılması amacıyla, Turkcell'i Fintur Holdings BV yönetim kurulunda temsil eden yönetim kurulu üyelerinin görevlendirildiğini, görevlendirilen temsilcilerin konu ile ilgili olarak Fintur Holdings B.V. Yönetim Kurulu toplantısında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılması talebinde bulunduğunu bildirdi.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Fintur Holdings B.V. ile ilgili medya haberleri hakkında bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde medyada, şirketimizin yüzde 41,45 oranındaki iştiraki Fintur Holdings B.V.'nin Kazakistan'da faaliyet gösteren iştiraki Kcell ile ilgili çeşitli haber ve iddiaların yer alması üzerine, Sermaye Piyasaları Kurulu Seri: VIII, No: 54 sayılı tebliği gereği 'Haber veya söylentilerin doğrulanması' kapsamında yaptığımız açıklama aşağıda sunulmaktadır:

Azınlık hissedarı olduğumuz Fintur Holdings B.V. iştiraki Kcell ile ilgili iddialar, 23 Mart 2011 tarihinde yapılan Turkcell Yönetim Kurulu gündeminde görüşülmüş ve iddiaların araştırılması amacıyla Turkcell'i Fintur Holdings BV yönetim kurulunda temsil eden yönetim kurulu üyeleri görevlendirilmiştir. Görevlendirilen Turkcell temsilcileri konu ile ilgili yine 23 Mart 2011'de yapılan Fintur Holdings B.V. Yönetim Kurulu toplantısında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılması talebinde bulunmuştur.

Konu ile ilgili olarak kamunun bilgilendirilmesi gereken bir hususun gerçekleşmesi durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No: 54 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına ilişkin tebliğ gereğince kamuya duyuru yapılacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir