Turkcell, New York Borsası'nda 10. yılını kutluyor

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Turkcell'in New York Borsasında işlem görmesinin 10. yıldönümü dolayısıyla borsanın kapanış gongunu çaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Wall Street'te 10. Yılını kutlayan Turkcell, dün borsanın kapanış gongunu çaldı. Gecede şirketin gelişimini anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

New York merkezli Amerikan Türk Cemiyeti (ATS), Türk ve Amerikan şirketlerinin iş birliğini simgeleyen ''Kurumsal Ortaklık'' ödülünü bu yıl Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile New York Menkul Kıymetler Borsası üst yöneticisi (CEO) Duncan L. Niederauer'a verdi.

Ev sahipliği yaptığı gecenin açılışında konuşan ATS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köprülü, Turkcell'in New York Borsası'nda 10 yıldır işlem gören tek Türk şirketi olduğunu belirterek, Turkcell'in Türkiye'nin giderek dinamikleşen, yenilikçi ve küresel rekabetçi iş dünyasının en iyi temsilcilerinden biri olduğunu vurguladı.

Koç: Ciliv, teknoloji lideri

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ödülü Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'e vermeden önce yaptığı konuşmada, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini sundu.

Süreyya Ciliv'in tecrübeli bir mühendis, girişimci ve Microsoft'da yöneticiliğinin ardından Turkcell'in dinamik genel müdürü olduğunu belirten Koç, Ciliv'in 2007 yılından bu yana Turkcell'in öncü projelerini geliştirerek müşterilerine, ortaklarına, yatırımcılarına esin verdiğini ifade etti. Ciliv'i ''teknoloji lideri'' olarak tanımlayan Koç, Ciliv'in başarılarının yanısıra Türkiye'ye de büyük tutkuyla bağlı olduğunu söyledi.

Turkcell'in Türkiye'de eğitimi, sanatı, sporu desteklediğini belirten Koç daha sonra alkışlarla ödülü Ciliv'e takdim etti.

Ciliv: Bir Türk firması olarak burada olmaktan onur duyuyoruz

Dünyanın en büyük finans merkezi olan New York Menkul Kıymetler Borsası'ndaki 10. yıl dönümleri dolayısıyla binanın önüne Türk ve Turkcell bayrağının birlikte konulduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, buraya gelmenin doğru olduğunu düşündüklerini belirtti.

''Turkcell olarak işimizin teknoloji, ama asıl işimizin ise insan olduğuna inanıyoruz'' diye konuşan Ciliv, ABD'de, New York'ta bir Türk firmasının New York Menkul Kıymetler Borsası'nda yer almasından onur duyduklarını belirtti. ATS'nin Kurumsal Ortaklık Ödülünü Turkcell'in tüm çalışanları adına almaktan da büyük onur duyduğunu ifade eden Ciliv, konuşmasında Turkcell'in sosyal sorumluluk projelerinden de söz etti ve her yıl 10 bin kız öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Bu ifade salondan büyük bir alkış aldı.

Gecede Süreyya Ciliv de, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan'a Turkcell'e verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi sundu.

Niederauer: Daha fazla Türk şirketini görmek istiyoruz

New York Menkul Kıymetler Borsası üst yöneticisi (CEO) Duncan L. Niederauer da ödülünü Peralla'dan aldıktan sonra Türkiye'deki son terör saldırılarını kınadı ve Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

ATS'nin daha önce de pek çok başarılı Türk ve Amerikan şirketine verdiği Kurumsal Ortaklık Ödülünü, bir lider ve örnek işadamı olarak tanımladığı Süreyya Ciliv ile birlikte almaktan büyük onur duyduğunu belirten Niederauer, Turkcell ile aslında 11 yıldır devam eden iş birliklerinden son derece memnun olduklarını ifade etti. New York Borsası'nın başkanı, önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk şirketini New York Borsası'nda görmek istediklerini de söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir