Turkcell uygulamalar yarışması birincisi belli oldu

'Uygulamalar Yarışıyor' yarışmasında birinci "Düşmez Kalkmaz" adlı uygulamayla Boğaziçi öğrencisi Gökberk Ergün oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Turkcell'in Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama sayısını artırmak, ekosisteme yeni oyuncular kazandırmak ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlediği "Uygulamalar Yarışıyor"un kazananları açıklandı.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın birincisi "Düşmez Kalkmaz" adlı uygulamasıyla Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Gökberk Ergün oldu. Ergün'e 20 bin liralık büyük ödülü getiren Düşmez Kalkmaz, yaşlı ya da epilepsi hastaları gibi düşme riski taşıyanlar yere düştüğünde, cep telefonunun bu durumu anlayarak hasta yakınları ya da sağlık kuruluşlarını bir mesajla haberdar etmesini sağlıyor.

İkinciliği kazanarak 10 liralık ödüle sahip olan Ege Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Cahit Gürgüç'ün geliştirdiği "Sobe" de, dokunmatik ekranlı telefonlarda görme engellilerin temel ses hizmetleri dışındaki katma değerli servislere ulaşmalarına imkan tanıyor.

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Orkun Kılınç'ın geliştirdiği ve 5 bin lira ödül ile üçüncülüğü kazandığı "Renklerim" ise renk körlerinin ayırt edemediği renkleri ve farkına varamadığı ayrıntıları görmelerine yardımcı oluyor.

Ayrıca jüri, Turkcell Akademi Eğitim Bursu ödülüne Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Doğukan Erenel ve tasarımcı Emre Pehlevan'ın birlikte geliştirdiği Kazı Kazan uygulamasını layık görürken, Mobinex kategori ödülünü Tolga Çöplü, Dilfer Nasir, Selin Sade Çöplü, Hamdi Yılmaz'ın ekip olarak Mobinex Smartface Designer kullanarak geliştirdikleri "Bana Gel" uygulaması aldı.

Kazanan uygulamalar, Turkcell Uygulamalar'da yer alarak kullanıma açılacak.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Uygulamalar Yarışıyor gibi yeni fikirlerin, yaratıcılığın bir arada bulunduğu platformların ülkenin geleceği için önemine işaret ederek, 18 ayrı üniversite ve 4 firmadan gelen uygulamaların Türk insanının, fırsat verildiği takdirde, ne kadar yaratıcı olabildiğinin örneği olduğunu belirtti.

Bayrakdar, "Yakın zamanda ikincisini düzenleyeceğimiz Uygulamalar Yarışıyor'un, Türkiye'nin Bill Gates'lerini, Steve Jobs'larını ortaya çıkaracak en önemli inovasyon platformlarından biri olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir