Turkcell, Van'a yeni çağrı merkezi kuracak

Turkcell'in Van'a kuracağı çağrı merkezi 100 kişiye istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
DİYARBAKIR - Turkcell Global Bilgi Bireysel Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Haktan Saran, Van'daki işgücü potansiyelini değerlendirerek 100 kişinin istihdam edileceği bir çağrı merkezi kuracaklarını söyledi.
Saran, yaptığı açıklamada Global Bilgi'nin bu yıl büyümeye devam edeceğini, bu kapsamda yaklaşık 2 bine yakın istihdam alanı yaratacaklarını belirtti.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde işsizliğin yüksek olduğuna dikkat çeken Saran şunları kaydetti:
"Hizmetlerimizi çeşitlendiriyor, müşteri sayımızı artırıyoruz. Çeşitli işbirlikleri ile daha da büyüyeceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda Çağrı Merkezi Derneği'nin bu işin gelişmesi için aktif çalışmaları söz konusu. Önümüzdeki dönemde Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu'da birkaç çağrı merkezi açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda Van'daki işgücü potansiyelini değerlendirerek 100 kişinin istihdam edileceği bir çağrı merkezi kuruyoruz. Bizim için son derece önemli olan Van'a olabildiğince fazla destek olmak istiyoruz. Van'da ilk çağrı bugün alınacak. Diyarbakır'daki çağrı merkezinde çalışanlar eğitim için Van'a gidiyor. Çünkü Van'a yatırım yapmak bizim açımızdan değerli. Bunu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Ancak hiçbir zaman Diyarbakır'a ilgimizi kaybetmeyeceğiz. Diyarbakır bizim ilk göz ağrımız. Diyarbakır ile ilgili hedefimiz 800 çarı merkezi çalışanını bine yükseltmektir. Ayrıca önümüzdeki dönemde Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu'da birkaç çağrı merkezi daha açmayı planlıyoruz"
Saran daha sonra Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi'nce düzenlenen "Özel Sektörde İş ve Kariyer Olanakları" konulu seminere katıldı.
Yılda 80 milyon müşteri kontağı
Burada öğrencilere Turkell'in yeni hizmetleri ile ilgili bilgi veren Saran, teknolojinin sınır tanımadığını, Turkcell altyapısı ile geliştirilen uygulamalar kapsamında makinelerin sadece sim kart yerleştirilerek birbirleri ile konuşturulduğu uygulamalara tanık olunacağını söyledi.
Saran, bu sayede anahtar kullanılmaksızın kişinin cep telefonu ile evinin kapısını açabileceğini, evindeki elektronik cihazları uzaktan çalıştırabileceğini ifade ederek, "Bugün 10 bin kişiden oluşan büyük bir aileyiz. Global bilgi, çağrı merkezi pazarında toplam 7 bin 500 koltuk kapasitesine sahip. 7 bin 500 kişi aynı anda oturup çağrı alarak müşterilere hizmet verebilir durumda. Yılda 80 milyon müşteri kontağı yaratıyoruz. Bu Türkiye nüfusundan fazla. Turkcell'in 34,5 milyon müşterisi var. Toplam 80 milyon müşteri kontağı oluşturuyoruz. Yılda 480 milyon dakika konuşturarak hizmet veriyoruz. Dünyanın çağrı merkezi pazarı cirosu 340 milyar dolar, Türkiye'nin ise 1,8 milyar dolar. Aradaki fark çok büyük" dedi.
Saran, önümüzdeki dönemde minimum ön lisans ve lisans mezunu gençlerle çalışmak istediklerini, lise mezunu olan çalışanlarının da kariyer basamaklarından faydalanabilmeleri için açık öğretim veya üniversiteye kayıp yaptırarak eğitimlerini sürdürmeleri konusunda destek verdiklerini belirtti.
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir