Turkcell'den Gaziantep'e yatırım

Gaziantep'te kurulacak Operasyon ve İşletme Merkezi, Gaziantep ve Kilis'te yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye servis verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Selin Aksalur Büyükbeşe, Gaziantep Operasyon ve İşletme Merkezinin, 2007 nüfus sayımına göre Gaziantep ve Kilis'te yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye servis vereceğini söyledi.

Büyükbeşe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Turkcell'in kalite ve müşteri odaklılık prensibi çerçevesinde, müşteri ihtiyaçlarını yakından hissedip, taleplerini çok daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılayabilmek için Eylül ayında Gaziantep'te Şahinbey ilçesinde santral binası açacağını söyledi.

Büyükbeşe, 5 milyon dolar yatırım yapılan ve 8 personelin görev alacağı Gaziantep Operasyon ve İşletme Merkezinin, 2007 nüfus sayımına göre Gaziantep ve Kilis'te yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye servis vereceğini kaydetti.

Yapılan sosyal projeler hakkında da bilgi veren Büyükbeşe, şöyle konuştu:

"Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmeleri amacıyla 10 yıldır Kardelenler projesini yürütüyor. Proje kapsamında 4 Gaziantepli Kardelen daha bu sene üniversiteli oldu. Böylece üniversiteli Antepli Kardelen sayısı 19'a yükselmiş oldu. Proje kapsamında 2000 yılından bu yana yaklaşık 20 bin kız öğrenciye burs verildi. 9 bin 634 öğrenci liseden mezun oldu, 3 bin 437 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 976 öğrenci de üniversiteden mezun oldu."

"Kaçak enerji azadı"

Turkcell Gaziantep Bayisi Ali Yener ise, Organize Sanayi bölgesinde, Turkcell'e Sayaç Otomasyon Projesi sayesinde kayıp ve kaçak enerjinin azaldığını ifade etti.

Yener, "Mobil sistemler sayaç otomasyonu sisteminde hırsız alarmı ve arıza işletme ekiplerinin haberleşmelerinde kullanılıyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde sayaçlardan uzaktan endeks bilgilerini almak, sayaçlarda oluşan alarm bilgilerinin; arıza, gerilim akım kesilmeleri alınması, dağıtım şebekesinin kayıp kaçak enerji bilançosunu takip edebilmek ve arızalara anında müdahale edebilmek amacıyla Sayaç Otomasyon Projesi'ni uygulamaya koydu. Uygulama sayesinde yüzde 4,5 olan kayıp- kaçak oranı yok denecek kadar düşük bir seviyeye geriledi" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir