Turkcell'in 'dijital okul'u açıldı

Web ve mobil tabanlı bireysel eğitim platformu okul.com.tr ile 1 milyon kişiye uzaktan eğitim hizmeti verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, web ve mobil tabanlı bireysel eğitim platformu okul.com.tr'yi hizmete sundu.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, bireysel eğitim platformuyla eğitimin dijitalleşmesine destek olmayı, uygun fiyatlarla eğitim imkanı sunarak fırsat eşitliği sağlamayı ve 3G'nin yardımıyla mobil eğitimi hayatın parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk etapta 7-18 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik hizmet verecek olan okul.com.tr'nin, önümüzdeki dönemde sertifika programları, mesleki eğitimler, çocuk yetiştirme eğitimleri, dil kurslarının yer aldığı bir yaşam boyu eğitim platformu haline getirileceğini kaydeden Bayrakdar, "Hedefimiz 3 yılda 1 milyon kişiye uzaktan eğitim hizmeti ulaştırmak" dedi.

Öğrenciler puanlarla oyun oynayacak, müzik dinleyecek

Bayrakdar'ın verdiği bilgilere göre, okul.com.tr'de yaratılan puan sistemi sayesinde öğrenciler derslerde gösterdiği performansı, sosyalliği ve platforma davet ettiği arkadaşları sayesinde puanlar kazanacak.

Bu puanlarla, iş ortağı Pixofun ile birlikte "okul"a özel geliştirilen ve eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan Mucit Köy oyununu oynayabilecek. Öğrenciler, siteye entegre çalışan gncPlay modülü ile müzik dinleyerek ders çalışabilecek.

Üyeliğin ücretsiz olduğu ve Facebook hesabı aracılığıyla da girilebilen "okul"da, üyeler Başöğretmenim, EğitimOnline, NED Dershaneleri ve Okulistik online eğitim içeriklerini 2 liradan başlayan fiyatlarla satın alabilecek. Platform, içeriğini buraya taşımak isteyen diğer içerik sağlayıcılara da açık olacak.

Öğrencinin testlerde gösterdiği performans, zayıf ve güçlü yönleri ile yoğunlaşılması gereken konular hakkında bilgiler, velilerin cep telefonlarına iletilecek. Böylece aileler gerekli yönlendirmeleri yapabilecek. Öğrenciler cep telefonu üzerinde de ders videolarını izleyebilecek ya da testleri çözebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir