Turkcell'in cezası durduruldu

Şirkete kesilen 53.5 milyon liralık idari para cezası kararının yürütmesi durduruldu. Turkcell, daha önce ödediği 40.1 milyon liralık idari para cezasını geri alabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Turkcell'e, 'GSM Azami Tarife Çizelgesi' yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmediği iddiasıyla kesilen 53 milyon 467 bin liralık idari para cezası durduruldu. Öte yandan Turkcell, BTK kararın tebliğinden itibaren ödediği 40.1 milyon liralık idari para cezasının iadesini talep edebilecek.

Turkcell'den konuyla ilgili KAP’a yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"29 Nisan 2010 tarihinde yaptığımız kamu açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun "GSM Azami Tarife Çizelgesi" yükümlülüklerinin tam olarak yerine getirilmediği iddiasıyla Şirketimize 53.467.062 TL tutarında idari para cezası verdiğini ve Şirketimizin bu karar hakkında gerekli hukuki başvuruları yapacağını duyurmuştuk.

Sözü edilen Kurul kararının yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptali talebiyle Şirketimiz tarafından dava açılmış ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi bahsi geçen Kurul kararının yürütmesini durdurmuştur.

Şirketimiz, BTK kararın tebliğinden itibaren yüzde 25 oranında indirimden yararlanarak ödediği 40.100.296 TL'lik idari para cezasının iadesini talep etme hakkı kazanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir