Turkcell'li, okul servislerini cepten takip edecek

Araç takip sistemi sayesinde veliler, okul yolundaki çocuklarını izleyebilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, okul servislerine yönelik velilerin çocuklarının okula gidip gelişini cepten ya da internetten anlık olarak takip edebilecekleri araç takip çözümünü sundu.

Turkcell açıklamasına göre, araç takip çözümü ile ebeveynlerin, çocuklarının okul servisine binip binmediğini, servisten inip inmediğini, servisin nerede olduğunu internet ya da cep telefonundan anlık olarak izleyebileceklerini, çocuğunu servise kendisi teslim eden ya da servisten inişinde karşılamak isteyen velilerin araç eve yaklaştığında cep telefonlarına uyarı mesajı gönderilmesini isteyebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, bu sayede velilerin servisin gelişini bekleyerek vakit kaybetmeyecekleri, ayrıca araçların hız ve güzergah ihlallerinin de sürekli takip altında olmasından dolayı araç takip çözümünün şoförleri güvenli sürüşe teşvik edeceği vurgulandı.

SIM kart takılan araçların GPS sistemi kullanılarak uydu haritası üzerinden izlenilmesini sağlayan Turkcell araç takip çözümünün, Türkiye genelinde 150 bin araçta kullanıldığı, bunun yüzde 30'lara varan yakıt tasarrufu sağlarken, bakım maliyetlerini de yüzde 10 oranında düşürdüğü bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir