”Türkiye Dünyanın parlayan yıldızı”

Delet Bakanı Nimet Çubukçu "Koltuk sevdalısı değil ülke sevdalısı bir başbakan var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KARAMAN - Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin dünyanın parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "7 yıla yakın bir süre geçti. Hem yerel yönetimlerde hem de iktidarda Türkiye'yi getirdiğimiz nokta ortada" dedi.

Çubukçu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Karaman'da partisinin il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında, ana ocağı Karaman'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Karaman'a her geldiğinde daha coşkulu bir kalabalığı ve daha dinamik bir teşkilatı karşısında gördüğünü belirtti.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını anlatan Çubukçu, "Bu sorunlar halk tarafından gösterilmiş tepkiler değil. Çoğunlukla bir takım masa üstü planlarla harekete geçirilmiş tepkilerdi. 2002 yılında hiçbir desteğimiz yoktu" diye konuştu.

Bir inancın, bir düşüncenin çerçevesinde bir araya gelmiş insanlar olduklarını ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

"Biz bir çıkar işbirliği yapmadık. 2002 seçimlerinde millet AK Parti'yi iktidar yaptı. 2004 yılına geldiğimizde Türkiye çok farklı mecraya geldi ve halk bu seçimlerde de bize çok büyük destek verdi. 2007 yılı seçimlerine geldiğimizde ise çok büyük sıkıntılar yaşamımıza rağmen halkın desteğiyle bu seçimlerden de büyüyerek çıktık. Biz milletin vicdanına, irfanına güveniyoruz. Medyaya ve muhalefete baktığınız zaman Türkiye bir karanlık dönemde. Sanki yerel bir seçim yapılmayacak da Türkiye'yi değiştirecek bir lider arıyoruz. Dolayısıyla sayın Başbakanın bununla ilgili açıklaması da var. 'İkinci parti olursam bırakırım' diyor, bu kadar açık. Koltuk sevdalısı değil, ülke sevdalısı bir Başbakan var. Bizler de böyle olmalıyız."

Çubukçu, yerel seçimleri muhalefetin iktidarı test etme aracı olarak gördüğünü belirterek, bunun cevabının halk tarafından sandıkta verileceğini söyledi.

Bu seçimde de kazanacaklarına yürekten inandığını dile getiren Çubukçu, "7 yıla yakın bir süre geçti. Hem yerel yönetimlerde hem de iktidarda Türkiye'yi getirdiğimiz nokta ortada. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı. Sadece Orta Doğu'da değil, batıda da böyle" dedi.

Çubukçu, Türkiye'nin İngiltere'de gerçekleştirilecek gelişmiş 20'ler zirvesine katılacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu toplantıya Türkiye 16. sıradan katılıyor. Bu, Türkiye için çok önemli bir gelişme. Başka ülkelerin yardımıyla ayakta duran bir ülke, şimdi tüm dünyaya yardım götüren bir ülke haline geldi. Her yerde Türkiye'den söz ediliyor. Her yerde Türkiye'nin bayrağı dalgalanıyor. Gittiğimiz her ülkede bunu görünce gurur duyuyoruz. Türkiye,  çizilen senaryoların figüranı değil, senaryoların yazarı ve baş aktörü."

Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, AK Parti Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Mustafa Habacı ve çok sayıda partili katıldı.

"Esnaf'tan tepki"

Bakan Çubukçu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte İsmet Paşa Caddesi'nde bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek, Karaman Belediye Başkan adayı Kamil Uğurlu'ya destek istedi.

Esnafla sohbet eden Çubukçu'ya girdiği bir giyim mağazasının sahibi tepki gösterdi. Bunun üzerine Çubukçu dükkanı terk etti. Çubukçu'ya eşlik eden AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da işyeri sahibine, "devlet büyüklerine saygı gösterilmesi" gerektiğini söyledi.

Çubukçu ve beraberindekiler dükkandan çıktıktan sonra esnaf ziyaretlerine devam etti.

Daha sonra CHP Seçim Bürosu'nu da ziyaret eden Çubukçu'dan bir partili kadın Karaman'a kadın sığınma evi talebinde bulundu.

Çubukçu, daha sonra Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.