Türkiye, IMF'den çok çekti

Başbakan Erdoğan, "Biz siyasi müdahale istemiyoruz. Para konusunda ne diyecekseniz onu deyin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Türkiye'nin, IMF'nin siyasi müdahalelerinden bugüne kadar çok çektiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ama biz dedik ki: Biz siyasi müdahale istemiyoruz. Siz Uluslararası Para Fonusunuz. Öyleyse para konusunda ne diyecekseniz onu deyin, ekonomik konuda ne diyecekseniz onu deyin. Ama gelip bizim yapısal değişikliklere müdahale etmeyin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince Kayserispor Kadir Has Tesislerinde verilen iftarda konuştu. Göreve geldiklerindeki faiz ve enflasyon oranlarını veren Başbakan Erdoğan, bunları şu anki oranlarla karşılaştırdı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir başka durum IMF. Adeta Türkiye'nin yapışık bir durumda ona siyasi yön veren etkili bir kuruluş, ortağı olduğu bir kuruluş durumundaydı. Biz IMF'in ortağıydık, biz IMF'nin ortağıyız, çok cüzi bir oranda da olsa ortağıyız. Fakat siyasi müdahalelerinden bugüne kadar Türkiye çok çekti. Ama biz dedik ki: Biz siyasi müdahale istemiyoruz. Siz Uluslararası Para Fonusunuz. Öyleyse para konusunda ne diyecekseniz onu deyin, ekonomik konuda ne diyecekseniz onu deyin. Ama gelip bizim yapısal değişikliklere müdahale etmeyin.

Ne oldu? Bakın biz Stand-By Anlaşması'nı imzalamadık. Bizden önceki yönetim 30 milyar dolar borç aldı. 23.5 milyar dolarla bize devretti. Şu anda bizim kalan borcumuz 6.9 milyar dolar. Biz ödedik. Kimden kaldı bize bu borç? MHP-DSP-ANAP hükümetinden kaldı."

Erdoğan, iftara katılan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ'den satın alınan ve şehit ailelerine verilen konutların tapu tahsis belgelerini şehit ailelerine teslim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir